Еми Мариянска осъди Гала от На кафе

Съобщение във Фейсбук профила на Еми Мариянска:

„Днес получих съобщението и бързам да го споделя с приятелите си – особено с онези, които ме подкрепяха от първия момент в тази 5-годишна съдебна сага.

И така, ОСЪДИХ ГАЛА – ИЗЦЯЛО И БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ!

Тя игра безчестно и самонадеяно, имаше подкрепата на яките си работодатели и маститите си адвокати, но истината все пак излезе наяве. Като човек и гражданин ме радва този факт, въпреки изтощението, което ми костваше. Благодаря на адвокатите си Маргарита Сълова, Екатерина Димитрова и Антон Сираков, че бяха до мен с цялата безрезервност на своята човечност и професионализъм.“

Става дума за заместник главния редактор на вестник „Шоу“ – Еми Мариянска, припомня kliuki.bg. Последната заведе делото срещу Гала като обвини водещата на „На кафе“ в изричане на обиди и клевети по неин адрес.

Припомняме, че действително тогава Гала се изцепи в ефир, че Еми Мариянска е лъжец. А относно наградата й за разследваща журналистика се изказа, че била топена в катран и тенекиена.

„Тези неща за Мариянска ги произнасям в ефир и то съвсем отговорно“, закле се тогава Гала и ето, че години по-късно това допринесе за присъдата й.

Делото обаче се точеше повече от четири години като през това време водещата на „На кафе“ нито веднъж не се яви в съда. Това обаче далеч не е всичко. Гала дори се опитвала да укрие имената си по лична карта, за да не бъде намерена от съда.

„Поведението на Гала, която претендира за популярност и пример към обществото, беше меко казано непристойно и недостойно. След като е заявила нещо и твърди, че поема отговорност, да го беше доказала с действията си. Хубаво е обаче, че макар и късно, справедливостта възтържествува“, коментират колеги и познати на Еми Мариянска.

Частично по инфо на Kliuki.bg