Емилия Масларова си показа „сараите“ по PRO.BG (+видео)

Бившият социален министър Емилия Масларова показа в НОВИНИТЕ на PRO.BG къщата си в софийския квартал Бояна. Къщата на Масларова се намира на известната ул. „Секвоя” в столичния квартал „Бояна“, на която е и резиденцията на Тодор Живков, съобщи телевизия PRO.BG.

Масларова отваря вратите на дома си за първи път след като й повдигнаха обвинение за присвоени 11 милиона лева, свързани с ремонта на сградата, в която се помещава Центърът за социални услуги в Стара Загора.

„Ето това е къщата, за която пишат, че е с басейн, с фитнес-зала и със сауна. Виждате, имам една голяма градина“, заяви червената депутатка.

Зад оградата на къщата зрителите на НОВИНИТЕ през уикенда видяха огромната градина с рози, теменужки и сакъмчета. „Гледам и невени, любимите цветя на майка ми“, сподели Емилия Масларова.

В ефир тя заяви, че китната къща в скъпия софийски квартал Бояна е построена на наследствен имот от свекъра и свекърва й. „Този имот е купен още 1946 година. С мъжа ми построихме къщата ни преди 15 години. Както виждате, в двора има и втора постройка, която е на моя девер и на свекърва ми. Работили сме и имам колкото всяко българско трудолюбиво семейство, което работи и има прилични доходи“, обясни Масларова.

Първото, което се набива на очи, когато се влезе в дневната на семейство Масларови е огромна картина с лика на домакинята. „Подариха ми я за един рожден ден наши приятели и аз много я харесвам“, кокетно сподели бившата социална министърка.

„От близо две години непрекъснато ме следят как се обличам, какво нося. Наскоро писаха, че съм си купила палто за 2 бона, а то е 200 лева, че нося обувки Унгаро, а те са български. Майка ми беше един много фин човек и ме е възпитала, че човек трябва да държи на външния си вид. Не трябват много пари, за да изглеждаш добре, пък и българските жени са гиздави. Не знам как трябва да с движи един министър, за да си мълчат критикуващите го. Може би трябва да ходи на срещи по дънки и тишърка?! Е, аз също нося такива дрехи, но в планина“ , сподели пред PRO.BG Емилия Масларова.

Масларова ще остане в историята като министъра с брошките, които понякога бяха коментирани повече от работата й. Афектирана от това, тя подарила бижутата на столичен седмичник, който ги оценявал на цена от 3 000 до 5 000 лв., за да направи нещо добро с тях.

По повод повдигнатите й обвинения тя категорично заяви: „Аз съм невинна и ще изчистя името си. От парите за сградата на комплексния социален център в Стара Загора аз не съм взела и лев и няма как да се случи това. Не се страхувам, но се притеснявам за близките ми хора, които понасят ударите от тези несправедливи обвинения“.

А за поисканата й гаранция от 50 хиляди лева, Масларова довери: „Аз не съм наркотрафикант или убиец, за да се скрия или да избягам! На кого в България са му поискали такава сума като гаранция?!“

Инфо: агенция КРОСС

Виж видео с репортажа от къщата на Масларова:

 
По темата: