Емо Чолаков от Би Ти Ви шие гоблени и е бивш учител

Забавният и чаровен синоптик Емо Чолаков крие невероятни таланти от публиката, пише „България днес“. Интересите на водещия не приключват само с времето. Той всъщност е бивш учител по физика, който в момента завършва докторантура по специалността. А хобито му е да шие гоблени.

„По това време бях с дълга коса и харесвах „Металика“, споделя синоптикът. Той спира да работи като учител през 2003 година, когато идва да работа в София. Именно тогава идва и кастингът за специалист в неговата сфера.

„Преди да стана синоптик, година и повече шиех професионално. Работех в една фабрика, която произвеждаше много скъпи и качествени мъжки костюми. И сега мога да си скроя и ушия всичко сам, не ме е срам. Става въпрос за фабрика в Гоце Делчев, в която и в момента работят около 3000 души“, разказва Емо.

Освен че може да шие, един от любимите синоптици на България обожава да твори и гоблени. „Подарих един на една църква, но не искам да казвам на коя. Имам и вкъщи, поставени са в рамка на стената. Гоблените са интересно нещо, те са като пъзелите, но много по-красиви“, обясни Чолаков. Най-любимите му произведения са на стадо коне на брега на река и на Богородица.

Щастлива от хобито му е и красивата жена на Емо – Краси Григорова. Жената, с която синоптикът живее повече от 14 години без брак, стана майка преди две години на второто им дете – Дара. Първата госпожица в семейството на телевизионера се казва Ема и е кръстена на татко си.

„Като поотрасне детенцето, тази или другата година мисля да подпиша брак с жена ми. Всички постоянно ме подкачат за това“, споделя синоптикът.

Семейство Чолакови било много задружно и всеки уикенд отскачало до Гоце Делчев, за да се види с бабите и дядовците.

„Краси още бърза да се прибере при родителите си. Не ѝ е много приятно тук, защото сме свикнали в малкото градче. Но работата ми е свързана със столицата и съм късметлия да работя именно в Би Ти Ви“, обяснявал на колегите си Емо Чолаков.