Ерик Сардинас, Васко Кръпката и още… 1 март в Sofia Live Club

Sofia Live Club представя: Sofia Blues Meeting със специален гост Ерик Сардинас

На 01.03.2010 година, 20.30 часа, сцената на най-добрия клуб за жива музика ще има честта да посрещне виртуозния китарист ЕРИК САРДИНАС, познат в България от участието си в концерта на Стив Вай.

На сцената на SOFIA LIVE CLUB, китаристът ще бъде хедлайнер на организирания в София фестивал SOFIA BLUES MEETING.

Участие в проявата ще вземе и Васко Кръпката с Кръпка Блус Бенд”.

След една много динамична и ползотворна година, белязана с няколко участия на европейски блус-фестивали  в Белгия, Холандия, Германия и Румъния, както и запис на албум в Карлсруе/Германия/, Васко Кръпката ще представи на фестивала парчета от подготвения за издаване нов албум, както и класики от Мисисипи и Делта-блуса. Винаги пълен с енергия и нови идеи, днес Кръпката е решен повече от всякога да го докаже: „Блусът е жив!”.

Зрителите ще имат удоволствето да чуят и  Vadviragok Blues Band –  новото явление на блус- и рок-сцената в Унгария! Младите и нахъсани момчета от Будапеща успешно продължават традициите на унгарските групи в блус и рок музиката и освен собствени композиции ще представят в характерен свой стил  кавъри на най-добрите образци от електрик и Чикаго-блуса.

И това не стига…Изненадата на вечерта ще бъде  специално формираният дует за фестивала: проф. Владо Радулов & Камен Дойчинов – Кацата, които ще представят епохата на т.нар.  prewar blues.

Ерик Сардинас хваща китарата, когато е на 6 години  и под влиянието на редица значими R&B, госпъл и рок енд рол парчета формира своята дълбока любов към традиционните блус форми. Китаристът интерпретира по неповторим и уникален начин споменатите по-горе стилове и ги прелива в свое собствено и съвременно блус-рок звучене.

След издаването на последния си албум  ”Eric Sardinas and Big Motor”- 2008, Ерик Сардинас с право може да се нарече истинки и неуморим музикален двигател, яко подпомаган от убийствена ритъм секция в лицето на Big Motor ( Левъл Прайс – бас, Бърни Перши – ударни ).

Повече информация за участниците в SOFIA BLUES MEETING може да откриете тук:

www.ericsardinas.com,

www.vaskothepatch.com,

www.vadviragok.extra.hu

Цена на билетите:

www.ticketplus.bg; www.eventim.bg

25 лева на предварителна продажба до 25.01.2010;
30 лева на предварителна продажба до 01.03.2010;
40 лева на място в деня на концерта

Виж Eric Sardinas Slide Blues Force:

 
По темата: