Ето кои искат да ходят на Евровизия – „Иерихон“ (АУДИО)


Кои са Иерихон

Група Иерихон събира в себе си четири характера, обединени от идеята за музициране по новаторски начин. Създадената в края на 2006 г. рок банда избира името Иерихон като препратка към историята за едноименния град и като лична метафора – няма стена, която да се опре на силата на музиката.

Веднага след това Иерихон започват работа по песни, част от които са включени в дебютния им албум „Нов Ден“. Претърпяват промени в състава, като от 3 години са заедно с настоящите членове, които споделят, че пред тях се е открила невероятната възможност чрез група Иерихон да изявят себе си и своята креативност, по начин, който до момента не им е бил предоставен в миналите им музикални занимания.

Мартина Балджиева – цигулка, вокали, клавишни

Стоян Бозов – китара, вокали

Михаил Русев – барабани, вокали, клавишни

Борис Самаринов – бас китара, вокали

Експресивността и темперамента на рок музиката от 60те до 90те години на миналия век е в основата на почерка на Иерихон. Техния музикален подпис са енергичните  лайв изпълнения.

Иерихон издават дебютния си албум “Нов Ден” в края на 2009 г.

Песента избрана за сингъл “Има ли Ден” достига за кратко време 1-во място в ефирната класацията на БНР “Ескалатор”, задържа се над 11 седмици на първа позиция и влиза в Българския топ 100.

През лятото на 2010 г. Иерихон са сред 27те световни финалисти на конкурса “Euro Demo” на социалната мрежа My Space.

 
По темата: