Евгения Раданова става Звездеп репортер – шампионът си е шампион!

Олимпийската шампионка по шорттрек Евгения Раданова е новият звезден репортер на Нова ТВ

Завидни умения и добра подготовка демонстрира олимпийската шампионка по шорттрек Евгения Раданова пред микрофона на Нова ТВ. Новият звезден репортер на „Календар” се захвана с теми, които са твърде далеч от спорта, но показа, че шампионът е шампион навсякъде и по всяко време…

Вторник: Саниране на цял блок

Едва пет панелни жилищни сгради в София са били цялостно санирани през изминалата година с участие на държавата. Един от основните проблеми продължава да бъде фактът, че блоковете са частни и според закона държавата няма право да се намесва в тяхното стопанисване.

Евгения Раданова провери какви са възможностите общините да помогнат финансово за такъв проект?

Сряда: Възрастни в дом

Близо 1500 възрастни от цялата страна чакат за настаняване в дом за възрастни хора. Заведенията са общо 76.

Какви са условията и как живеят хората на преклонна възраст в тях?

Четвъртък: Секцио

Почти половината от българките предпочитат да раждат секцио.  Световната здравна организация обаче препоръчва този вид раждане да не е повече от 10 на сто от случаите и то само, когато има медицински показатели за това.

Има ли рискове, когато бебето идва на бял свят чрез операция, се опита да разбере звездният репортер Евгения Раданова.

Петък: Работници от чужбина

С близо 300 са намалели разрешенията за работа на чужди граждани у нас спрямо миналата година. Специалистите го обясняват с кризата и факта, че много фирми фалират.

Условието да бъде нает гражданин от трета страна е преди това работодателят поне 15 дни да е търсил и да не е успял да намери човек, който да е подходящ за съответната търсена длъжност. От коя страна най-често идват работници, провери звездният репортер.