„Евроком“ и „Кейбълтел“ не харесаха цената на bTV Cinema – стотинки!

Включването на bTV Cinema не води до по-високи цени на кабелните оператори

Цената, на която този канал се предлага на всички оператори, е в рамките на стотинки, съобщиха от новия телевизионен канал

В рубриката „Аз, репортерът“ bTV получи сигнали от зрители как два от кабелните оператори в страната обясняват на своите абонати, че новият канал bTV Cinema не е в тяхната мрежа, тъй като това щяло „чувствително да увеличи абонатната цена“.

В отговор на това съобщение, публикувано на страниците на Евроком и Кейбълтел, bTV иска да обясни на своите зрители, че bTV Cinema вече е в пакетите на сателитните доставчици на още стотина кабелни оператора в София и страната, без това да е довело до увеличаване на абонатните им цени.

bTV категорично се противопоставя на опитите на Евроком и Кейбълтел да увеличават цените си, като прехвърлят отговорността за това върху bTV Cinema.

Цената, на която този канал се предлага на всички кабелни оператори, е в рамките на стотинки.

Очевидно всички, които ни излъчват с изключение на Евроком и Кейбълтел смятат, че тези стотинки не налагат увеличение на крайните абонатни цени.

Списък на операторите и мрежите, в които се излъчва bTV Cinema, може да намерите на горния линк.

От скоро „Евроком” и „Кейбълтел” имат един собственик – европейският фонд за дялово инвестиране EQT V. До края на годаната двете дружества ще работят с отделни търговски марки, като цялостният процес на сливане ще приключи през идната 2010-а година.