Explore Bulgaria показва София по National Geographic Channel

Четвърти сезон на „Explore Bulgaria” тръгва в ефир през октомври

Новият сезон ще се излъчва по National Geographic България и ще проследи експедиция в търсене на скритите съкровища на София

За четвърта поредна година National Geographic България и ОББ ще си партнират в реализирането на провокиращия сетивата проект „Explore Bulgaria”. Специално създадената за българската аудитория продукция съвместява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал. Зрителите ще могат да проследят новите приключения на екипа през есента, а самото заснемане отбеляза своя старт тази седмица.

Новият сезон на продукцията ще трансформира структурата и темите, разглеждани до сега в „Explore Bulgaria”. Действието отново ще се развива изцяло на територията на България, но този път поредицата ще се фокусира върху изследването и разкриването на тайните и съкровищата на българската столица – София. Четвъртото издание ще включва шест епизода, които ще представляват своеобразна градска експедиция в търсене на малко познати кътчета и скрити истории отвъд туристическите забележителности на столицата. Снимките на проекта отново са поверени на продуцентската компания АГИТПРОП, отговорна за реализирането на предходните три сезона на „Explore Bulgaria”.

Зрителите ще имат възможността да следват авантюристичния изследователски поход на популярния български журналист Драго Симеонов, който ще влезе в ролята на водещ на предаването. Въпреки че е роден и израснал в София, той ще има възможността да открие много нови и интригуващи неща за столицата. За целта ще се среща с експерти и местни, които ще споделят малко познати разкази и факти за историята и природата на града, но също така ще отправят предизвикателства към водещия на предаването, в които той да се докаже като истински софиянец. Различните задачи, с които ще се сблъска, ще дадат на зрителите възможността да се потопят в преживяванията му отблизо и да открият от първа ръка забравени традиции и нови начини на живот.

„Радостни сме, че за поредна година имаме възможността да представим на българските зрители тази висококачествена локална продукция, получила изключително положителен отзвук за първите си три сезона.“ каза Красимир Николов, старши вицепрезидент на FOX Networks Group за Централна и Източна Европа. „Тази година ще зарадваме феновете на формата с нова, различна концепция, насочена към градската среда. Залагаме на един водещ, който ще бъде основен гид в мисията ни да преоткрием красотата на столицата.“, сподели още той.