Extreme Sports Channel завърта пет премиерни програми! (+видео)

EXTREME SPORTS CHANNEL – август 2010

ПРЕМИЕРА: Легендата за Човека-паяк
(Legend of The Spiderman)
29 август, неделя, от 18:00 и 00:00 ч.

Открийте как се е родила легендата за истинския Човека-паяк!

Ален Робер е изкатерил най-големите градски небостъргачи и си е спечелил славата на най-добрия екстремен катерач в света. Той се е превърнал във „френския Човека-паяк”, изкачвайки най-високите сгради на планетата.

Този филм проследява пътя на израстване на спортиста, който продължава да преодолява границите на възможното.

ПРЕМИЕРА: Он сайт катерене
(On Sight)
7 август, събота, 15:00, 19:00 и 23:00

Награждаваният филм “Он сайт катерене” прави зрителите част от интригуващо приключение, навлизащо в света на скалното и леденото катерене, който представя предела на човешките възможности при свободното катерене без предварително проучване, което завършва със сурови, завладяващи и често страховити кадри.

Във времената на катеренето на закрито и предварително подготвените изкачвания, филмът връща зрителите към основите на този спорт -обикновената игра да достигнеш до върха, използвайки единствено силата си, уменията си и бутилка вода.

Това е опасна игра, в която рискуваш да изгубиш много повече, отколкото можеш да се надяваш да постигнеш…

ПРЕМИЕРА: Д-р Опасност
(Dr Danger)
14 август, събота, 16:00 – 19:00 и 20:00 – 23:00

Д-р Боб Арнот е отличен с награда „Еми” телевизионен корепондент, международен пътешественик, спортист, лекар и писател и е изключително активен в международните хуманитарни дела. В работата си за CBS и NBC той е отразявал мащабни епидемии, като тази от Ебола в Централна Африка, от СПИН в Зимбабве, Ботсвана и Малави, и от холера в Бангладеш, Сомалия и Турция. Представял е и редица военни конфликти от различни горещи точки по света. Д-р Арнот е автор на множество книги за здравословен начин на живот и хранене, и за превенция на различни болести. Той е и водещ на реалити поредицата „Д-р Опасност”, чийто първи сезон стартира по Extreme Sports Channel през август. ТВ поредицата е кулминацията на опита, многобройните умения и страсти на д-р Арнот и ще ни отведе в страни като Сомалия, Судан, Кения и Южна Африка. Зрителите ще почувстват атмосферата на най-опасните места в света и бързо ще осъзнаят, че това пътешествие е всичко друго, но не и приятна почивка.

ПРЕМИЕРА: Шарк парк
(Shark Park)
14 август, събота, 15:00, 19:00 и 23:00

Гледайте международния отбор по тоу ин сърфинг, който яхва вълните край отдалечен риф по време на надигането на гигантските водни чудовища през зимата.

Грег Хюлин е абсолютен маниак – калифорниец, който е пътешествал по света в търсене на страхотни вълни за сърф, завърнал се у дома само, за да продължи лова в тази област. Филмов продуцент, авангарден фотограф и експерт океанолог са само част от заниманията му. През последните 10 години Грег играе изключително рискованата игра на покер с вълните, в която най-накрая картите са раздадени на най-опасното място.

„Шарк парк’’ ще ви разкаже за търсенията и удивителните приключения на Грег, които със сигурност ще останат в историята.

ПРЕМИЕРА: Животът и филмите на Алби Фалзон
(The Life & Films of Alby Falzon)
26 август, четвъртък, 11:00, 15:00, 21:00 и 00:00

В началото на 70-те Алби Фалзон бил млад сърфист, фотограф и собственик на списание, който решил, че иска „да направи наистина хубав филм за сърфинга”. Събирайки достатъчно пари за бензин и няколко ролки 16 мм филмова лента, Алби започнал периодично да посещава северното крайбрежие на Нов Южен Уелс в компанията на няколко приятели сърфисти, като в края на краищата създал един от класическите филми за сърф на всички времена – „Утрото на Земята” („Morning of the Earth”).

Документалният филм на Фил Бейкър „Животът и филмите на Алби Фалзон” изследва историята зад заснемането на „Утрото на Земята” и още няколко филма, които Алби е направил по света.

Автобиографичният документален филм е движен от еклектичен микс от съвременна и ефирна музика, която звучи на фона на четири десетилетия безценни архивни кадри и снимки.