Ейми Уайнхаус доказва – водката може да убива

Пет пъти повече алкохол открити в кръвта й

Лекарката: Тя беше спокойна, адекватна. Малко фъфлеше…

Тридневен запой с водка е уморил Ейми Уайнхаус. Според официалния доклад на съдебните лекари, който излезе на 26 октомври вечерта, в кръвта на певицата е открит алкохол пет пъти повече от нормата.

Изпълнителката на Back to Black е била чиста в продължение на цели три седмици и не е близвала грам алкохол. Но три дена преди фаталния петък тя почнала да пие отново и нейното крехко тяло явно не е издържало на отровата. Като доказателство на тезата са и откритите от полицията три празни бутилки до тялото й в апартамента в Камдън, Северен Лондон.

Според разследването 27-годишната звезда е погълнала наистина твърде много алкохол. Патологът професор Сухаил Баутхун по време на съдебното изслушване на 26 октомври изясни в детайли случилото се – допустимата норма за съдържание на алкохол в кръвта е 80 милиграма за децилитър кръв. При 200 милиграма спирт човек губи рефлексите си и може да се нарани. 350 вече водят до фатални последствия, обяснява професорът, а Ейми е била с 416 милиграма, което е пет пъти повече от допустимото.

Певицата бе открита мъртва в леглото си в събота на 23 юли. Според разследването тя не е употребявала алкохол три седмици, а с наркотиците се била разделила още през 2008 г. Според съдебните лекари смъртта й е била нещастен случай, тя е вкарала в организма си огромни количесства спирт и това е предизвикало фаталния й край.

В съда показания дадоха близките на Ейми – баща й Мич, майка й Джанис, бодигардът й Андрю Морис, който последен говорил с нея на 22 юли вечерта. Морис, който живеел в къщата на Ейми, разказва, че я проверил на следващата сутрин в 10 ч., тя лежала в леглото и той помислил, че спи. Но към 15 ч. следобяд се притеснил сериозно, че тя не е станала, отишъл в стаята й и видял, че не диша, нямала и пулс. Тогава повикал спешната помощ.

Според личната лекарка на Ейми, Кристина Ромете, която се грижела за нея от 4 години, певицата често злоупотребявала с алкохол след периоди на абстиненция. За последно докторката видяла пациентката си в деня преди да почине. „Тя беше спокойна, адекватна. Малко фъфлеше, но говореше съвсем разбрано и логично“, разказва Ромете. На въпрос на съдиите дали Ейми е възнамерявала да спре пиенето, джипито обясни: „Не, не е възнамерявала, но искаше да отида да я видя през уикенда. И освен, че пак беше почнала да пие, нямаше други притеснения. Не съм си и помисляла, че има намерение да се самоубива. Тя говореше за бъдещето. Казваше: не съм постигнала куп неща, които искам. Което означаваше, че мислеше за напред.“

Защо обаче Ейми изпива трите фатални бутики водка и поема към отвъдното – дали е искала наистина да сложи край на живота си, притеснена от любовните си неуспехи и зависимостите си? Или поглъщайки чаша след чаша, е търсила само успокоение и не е правела сметка, че това може да се окаже фатално?!

Инфо: Агенция Дартс нюз

 
По темата: