„Фаворитът 3: Изкуплението“, „Островът на Маккинзи“ и още филми по „Диема“

Акценти от филмовата програма на «Диема» за седмицата 20 – 26 юни 2011 г.

20 юни, понеделник, 22.00 часа
Главно представление (Command Performance)
2010 / САЩ
Режисьор: Долф Лундгрен
В ролите: Мелиса Молинаро, Христо Шопов, Дейв Леджено, Долф Лундгрен, Захари Бахаров и др.
Жанр: Екшън

Когато по време на рок концерт в Москва руският премиер е взет за заложник, за барабаниста на групата (в ролята Долф Лундгрен), който се оказва и бивш пехотинец, е въпрос на чест да го спаси.

23 юни, четвъртък, 22.00 часа
Шафт (Shaft)
2000 / САЩ
Режисьор: Джон Сингълтън
В ролите: Самуел Джаксън, Ванеса Уилямс, Джефри Райт, Крисчън Бейл, Бъста Раймс, Дан Хедая, Тони Колет, Ричард Раундтрий и др.
Жанр: Екшън

„Шафт“ е нов подход към една от великите икони на киното от 1970-те. Той е корав, той е умен, той е готин – всичко, което бихте очаквали от мъж, чийто чичо и ментор е Джон Шафт, отново игран от Ричард Раундтрий. Корумпирани ченгета, дребни наркобарони, информатори и садистични богати хлапета, готови да убиват – за полицейския детектив Джон Шафт това е просто още една нощ в подземния свят на Ню Йорк; още една смяна, в която той се бори с ченгета и престъпници, желаещи смъртта му, и с една правораздавателна система, която е богата на пари, не на правосъдие.

25 юни, събота, 20.30 часа
Островът на Маккинзи (McCinsey’s Island)
2000 / САЩ
Режисьор: Сам Фирстенберг
В ролите: Хълк Хоган, Грейс Джоунс, Аня Хофман и др.
Жанр: Екшън-комедия

Хълк Хоган и Грейс Джоунс участват в тази приключенска история за таен агент от миналото, който открива карта на съкровище върху корубата на костенурка. Много скоро той тръгва да търси плячката на крачка пред други преследвачи на богатство.

26 юни, неделя, 20.30 часа
Фаворитът 3: Изкуплението (Undisputed 3: The Redemption)
2010 / САЩ
Режисьор: Айзак Флорентин
В ролите: Скот Адкинс, Микел Шанън Дженкинс, Робърт Костанцо и др.
Жанр: Екшън

Руският затворник Бойка е притеснен от травмата на коляно, която е получена в края на „Фаворит 2”. Престанал да се бие отдавна в мачовете, провеждани в затвора, той създаваше илюзия, че е добър само в миенето на тоалетни. Но когато започва нов турнир в затвора – една международна афера, контролираща най-добрите бойци от затворите по света, съблазнени с обещание за свобода за победителя – Бойка трябва да възвърне достойнството си и да се бори за победа в турнира.

 
По темата: ,