Фенове на Ози Озбърн поставиха рекорд в „Гинес“

Ozzy Osbourne поведе над 52 000 души на стадион Dodger към поставянето на нов световен рекорд – за най-дълъг вик от тълпа

Уникален вик (Scream) прозвуча из Лос Анжелис, когато рок легендата и носител на Грами OZZY OSBOURNE организира тълпата от над 52 000 души на стадиона Dodger да поставят нов световен рекорд на Guinness за най-дълъг вик.

В петък вечерта (11 юни) – по време на мача срещу Los Angeles Angels of Anaheim, рекордът бе записан и потвърден от Stuart Claxton от Световните рекорди на Guinness **. “Scream for a Cure” бе част от третия годишен ThinkCure! Уикенд и викът бе също приветствие към Osbourne и предстоящия му албум SCREAM за Epic Records/Вирджиния Рекърдс, който излиза на 21 юни.

ThinkCure! е нова обществена организация с благотворителна цел, която подпомага изследванията за лекуване на рак. Тя бе създадена през юли 2007 от Los Angeles Dodgers, семейство McCourt, City of Hope и дескатa болница в Лос Анжелис. Sharon Osbourne, преборила се с рак на дебелото черво, бе на стадиона Dodger, за да подкрепи събитието.

SCREAM — първият албум на OZZY от 3 години и 10-и студиен албум – е зареден с убийствения първи сингъл “Let Me Hear You Scream.” В този албум за пръв път се появява новият китарист на OZZY – Gus G. Бандата на OZZY включва също Blasko (бас), Tommy Clufetos (барабани) и Adam Wakeman (киборд). По-късно през лятото, OZZY започва 18 месечно световно турне в подкрепа на SCREAM. Преди това са шестте дати на OZZFest, с хедлайнери OZZY и Mötley Crüe, което е от 14 до 24 август.

**На събитието, OZZY получи следния сертификат:  “Световният рекорд на Guinness за най-дълъг вик от тълпа, ръководен от Ozzy Osbourne, бе счупен на стадион Dodger в Лос Анжелис, Калифорния, САЩ, на 11 юни, 2010.”

Scream излиза на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс / Sony Music Entertainment с медийната сила на радио Z-Rock и mp3.bg.

New Ozzy Single – Let Me Hear You Scream