Фенове на „Под прикритие“: Убийството на Джаро беше грешка!

Фенове на война заради Джаро

„Стената свърши свойта роля, оттеглям се като за прошка, моля!“ – с тези думи на Шекспир от „Сън в лятна нощ“ Михаил Билалов всъщност приключи участието си в „Под прикритие“. Топактьорът ги написа във Фейсбук броени минути след като неговият Джаро падна, прострелян в упор от Попов. Финалът на най-възхитителния злодей беше отреден за 30 март.

Всичко това отключи куп донякъде мелодраматични излияния. Приятелите и почитателите на Билалов споделят, че без него няма сериал – и вече нищо няма де е същото. Пламен Манасиев, с когото са приятели още от ВИТИЗ, а тук играе ченгето Зарев, е постнал: „Дай Боже, всички стени да са такива! Бих живял в затвор! Браво, Мише! До утре!“.

Хората поздравяват Билалов за прекрасната игра и припомнят, че първият сезон е бил най-силният, а в последния насилието и някъде излишно бързото темпо не позволяват на актьора да разкрие всичко, на което е способен. Други смятат финалната сцена на епизода от неделя за театрална и бутафорна, но не заради играта на Билалов. Той пък прави признание на режисьора Виктор Божинов: „Вики, дължа ти „Под прикритие“. До скоро в друг жанр!“.

Във фен страницата на сериала обаче вече има обявена истинска война на сценаристите. Поклонниците настояват Джаро да е ранен, но не и убит. И оплюват идеята най-готиният мафиот да свърши просто ей-така. „За съжаление сценаристите съвсем спряха да мислят. Или пък толкова си могат, горките. Разбираемо е, че филмът се котира най-добре в Латинска Америка, след като го превърнахте в трогателно драматична, лишена от всякаква логика и смисъл сапунка. Язък! Честно, разгневихте ме“, споделя дама. „Има вероятност и за 6-и сезон, както има и вероятност да се снима в Холивуд. Все пак става дума за комедиен сериал с голям потенциал!“, казва друг фейсбук потребител.

Повечето зрители обаче са единодушни – престъпникът трябва да бъде наказан, но независимо от това финалната сцена на 11-и епизод е слаба. Според тях целият сезон не е изпипан. Дори ченгето Попов не изглежда така достоверно както досега.

Както се знае, в четвърти сезон сред сценаристите се разписва и Мариан Вълев – и мнозина отдават некадърните сцени на неговата намеса. Дали това е така, е трудно да се каже със сигурност. Но е факт, че героят му Куката прекали с егоцентризма и цинизма си. Той изглеждаше повече от смешно в сцената с Алън Форд, в която се правеше, че танцува. Говори се, че Мъро диктувал репликите на колегите си и решавал съдбата на персонажите им, с което си навлякъл неприязън. „Не подценявайте бг зрителя, г-жо Шишманова – той затова ползва първо копче на дистанционното само в неделя вечер!“, коментират още интернет сърфисти.

Пети сезон ще има, стана ясно от думите на продуцентите. Краят на четвърти, чиито финални сцени са в съда, ще видим идващата неделя.

„Те ще оставят хората гладни и жадни за още истории на любимите персонажи. Приключваме с морална дилема, която ще бъде разрешена по най-добрия възможен начин. Доброто ще победи“, каза режисьорът продуцент Димитър Митовски в „Нощни птици“. Той гостуваше на Искра Ангелова в компанията на Севда Шишманова, програмната директорка на БНТ, Виктор Божинов и Ивайло Захариев.

Не е тайна за никого, че „Под прикритие“ се харчи добре на международния пазар. Първите два сезона вече са продадени в Латинска Америка.

В Македония феновете също били маниакално обсебени от героите му. В Скопие спирали българите на улицата, за да ги питат какво ще стане по-нататък. В Струмица си разпределили ролите – един е Джаро, друг Иво Андонов – и се обличали като тях, говорели и ходели по улиците, като че живеят във филма. Пак там Мариан Вълев видял няколко души с татуировки на Куката. Севда Шишманова с усмивка добави, че в Кърджали пък има фризьорски салон „На Косъм“. Тя не пропусна да отбележи, че четвърти сезон е най-рейтинговият досега. „Направихме презареждане. Историята е добра, хората се влюбиха в героите и вече имат претенции за развитието им, защото ги чувстват като нещо свое“, коментира още тя.

Както е известно, режисьорите на сериала са няколко, но Виктор Божинов ще заснеме финала. Митовски обаче уточни, че продуцентите диктуват линията и дават задачите. Поканили Алън Форд, защото да бъде гангстер му е запазена марка. Ивайло Захариев сподели, че да бъде официално ченге, му е много по-приятно, отколкото да е постоянно под напрежение и под прикритие. „Това ти е най-силният сезон“, похвали го Шишманова.

Убиват Джаро – Под Прикритие

Инфо: Агенция Стандарт нюз