Фестивал Jam On It 2012 – пълна програма и онлайн излъчване!

JAM ON IT 2012 връхлита в петък

Тринадесетото издание на феста вдига летвата с нов регламент за танцовите битки.  Хаус легендата Калийф Селърс оглавява журито.  Деси от Phuture Shock, Трансформатори и H.M.S.U. влизат в играта.
Броени дни остават до JAM ON IT 2012! От 20 до 22 април София отново ще се превърне в арена за улични танци и съвременни градски изкуства от световна класа. Очакват ни три луди фестивални дни на три сцени и – за първи път в деветгодишната история на фестивала! – вход свободен за всички събития от основната програма.

Ето какво предстои по дни и часове:

ПЕТЪК, 20 април
Парти център 4 КМ
Начален час: 18:00

Вълната на JAM ON IT 2012 ще се надигне мощно от 4 КМ в петък вечер. От 18:00 до 20:00 флаконите ще развърти немският графити артист Омбре (Hombre) – уникален образ и заклет почитател на JAM ON IT, член на международното движение True Rokin Soul и на набиращата скорост графити академия Style Scouts.  По време на неговия уъркшоп ще бъдат изработени и грамотите за тазгодишните победители в танцовите битки. Носят се и слухове, че Hombre и българските му приятели Four Plus вече са хвърлили око на столична стена и ще се разпишат и върху нея. Подробностите около операцията се пазят в дълбока тайна.

В 20:00 започва шумотевицата. Никола Горялов от група Pop&Roll ще въведе всички желаещи в ритъма и основните техники на барабаните. Той е възпитаник на Консерватория „Принс Клаус“ в Грьонинген, Холандия и от 12 години се изявява във всякакви стилове – от хип-хип през дръмендбейс до реге и джаз.

От 22:00 входът ще бъде вече 18+, но все така свободен, а енергията ще отприщи титаничното REWIND!  парти. Дръмендбейс ветераните H.M.S.U. се съюзяват с фънки народа на JAM ON IT и събират под един покрив най-добрите си диджеи. Докато DJ Konspirator чества 10 години зад пулта с цялото войнство, съседната зала ще бъде специално подготвена да посрещне тумбата артисти и танцьори на фестивала, начело с Калийф Селърс – легендарна фигура от зората на хауса, който ще танцува за първи път на балканска земя.

„Ще направим джем сешън в истинския смисъл на думата,“ казва Боян Пехливанов – Bobskee, основател на JAM ON IT, танцьор и диджей. „Така е започнала тази култура – от партито. Там всичко е непринудено, хората се забавляват и се раздават на максимум, не защото са обърнали по 3-4 питиета, а защото музиката ги вдига нависоко.“


СЪБОТА, 21 април
Борисовата градина – Лятна естрада
Начален час: 14:00

Събитията в събота започват в ранния следобед в Борисовата градина с Pop&Roll, които ще водят открити уроци в петте улични стила – брейк, хип-хоп, хаус, попинг и локинг.

Районът около Лятната естрада ще бъде „отцепен“ от архитектите от сдружение Трансформатори, на които дължим най-свежите и дръзки намеси в градска среда в последните години. За JAM ON IT са замислили няколко провокации, каквито само те ги умеят, включително цял танцов лабиринт.

От 18:00 нататък, в битка за титлата JAM ON IT шампион, сцената ще подпалят осем танцови формации, сред които и all-stars отбор от Хърватска. За първи път регламентът на състезанието е толкова труден и изисква от участниците да представят шоу във всички стилове, а не само брейк, както досега. „Целта ни е да обединим всички стрийт денсъри,“ обяснява Bobskee. “И да ги провокираме да надскочат себе си!“ За публиката това означава само едно – максимална доза зрелище и емоции.

Съдийската тройка ще оглави Калийф Селърс, а традиционният двуметров водещ на JAM ON IT – пловдивската фурия JOSE, този път ще излезе в изненадваща комбина с Деси от Phuture Shock – също вярна приятелка на феста през годините.

В паузите очакваме включване от ХаХаХа Импро Театър, а Samm The Mann ще сервира бийтбокс и фристайл до дупка. И така, докато не удари часът на 7 to Smoke, или сблъсъкът на титаните.

7 to Smoke (в свободен превод – „Изпуши 7“, идва от популярния жест, с който брейк танцьорите „заплашват“ да хвърлят и смачкат като изпушен фас опонента си) е изключително динамичен състезателен формат, за участие в който са поканени осем от най-сериозните брейкъри на сцената в момента. Доказали способностите си за класни битки и разбиващо шоу, те ще танцуват в директни двубои един срещу друг, докато някой не смачка седем противника или не изтекат 25 минути.

За всички фенове извън София  – събитията на Лятната естрада ще бъдат предавани пряко онлайн на www.streamer.bg, след 18:00.

След 22:00 веселбата се пренася от Борисовата градина в Sofia Live Club за официалното афтър-парти на JAM ON IT 2012 с хип-хоп великаните Jungle Brothers, които идват по покана на организаторите на фестивала Elevation.

НЕДЕЛЯ, 22 април
Sofia Dance Palace (басейн „Спартак“)
Начален час: 12:00

JAM ON IT 2012 приключва подобаващо в неделя с майсторски класове по хип-хоп и хаус танци, водени от Калийф Селърс. Таксата за участие е 20 лв. за единия и 30 лв. за двата, като е необходима предварителна регистрация на registration@jamonit.bg.

 
По темата: