Fiesta Cup награждава най-добрите майстори на танца!

Състезание ще излъчи най-добрите български танцьори едновременно в хип-хоп, брейк и салса стила. Шампионатът е част от 7-ия Фанта Денс Фестивал

На 8 май от 20:00 часа в зала 3 на НДК в последния ден от 7-ия Фанта Денс Фестивал за първи път  ще се проведе състезанието Fiesta Cup, което ще определи най-добрите хип-хоп, брейк и салса танцьори в България. Състезанието ще бъде разделено в различни дивизии в зависимост от вида танц. Идеята на Fiesta Cup е да определи коя двойка, отбор или соло изпълнител може най-добре да пресъздаде смисъла на музиката и танца, без значение какви фигури и движения се изпълняват.

Състезанието ще бъде проведено в следните категории:

1. Салса
– Дивизия професионални двойки

-Дивизия аматьорски

2. Брейк денс състезание
– Битката на най-добрите /двама на двама/

FIESTA CUP се състои от най-малко три състезания, които ще бъдат проведени в рамките на 2011 година. Отделните състезания не носят точки на състезателите, a всяко от тях ще определя победител и носител на съответна купа. До Големия финал и съответно до възможност да участват в разпределение на награден фонд за годината ще бъдат допуснати единствено танцови двойки, отбори или соло изпълнители, които са участвали най-малко в три (без Големия финал) от веригата състезания на FIESTA CUP.

Примерни кръгове за 2011г. :

1. Фанта Денс Фиеста – първи кръг;
2. Black Sea Dance Fiesta – втори кръг
3. Spirit of Burgas – трети кръг;
4. Balkan Salsa Congress – четвърти кръг;
5. Коледен Танцов Бал – голям финал, който ще се проведе на 10 декември 2011г.

Награди
Победителите на всяко едно от състезанията от веригата FIESTA CUP печелят купа. Победителите от големия финал разпределят наградния фонд на състезанието, като той се разпределя измежду заелите първите три места във всяка една от категориите и дивизиите в нея.

 
По темата: