Фиеста ТВ черпи с шунка от „щастливи“ прасета – анонси

Акцентите на ФИЕСТА ТВ за седмицата от 16 до 22 август

Бързи коли, бавно хранене с Тод Инглиш

У нас с особеностите на бързите коли са запознати мнозина, но все още се знае малко за движението бавно хранене, нищо че то датира от 1986 г.

Целта на последователите на бавното хранене не е да дъвчат всяка хапка по 43 пъти, а да насърчават малките местни производители и да противопоставят чисти, отгледани с отношение продукти срещу индустриалното производство. Звучи сухо и теоретично, но като последвате Тод Инглиш в пътешествието му из Емилия Романя – една от най-красивите области на Италия, ще погледнете другояче на нещата.

Сезонът е отпускарски, така че без притеснение се качете във ферарито на Тод, а той ще ви разведе в мандра за пармиджано, в изба за произвеждане на шунка от щастливи черни прасета и във ферма за трюфели.

Пък ако ви се прииска да проявите задълбоченост, посетете и университета за бавно хранене в Колорно и проследете дипломирането на един випуск студенти, отправящи се на кръстоносен поход срещу фаст-фуд културата.

Почит към свежите подправки в „Майстори готвачи“

Босилек, мащерка, розмарин, магданоз – всички ги обичаме, но в „Майстори готвачи” по-добре от всеки знаят как да ги използват.

Вижте как главен готвач Тим Макробъртс върши чудеса с няколко стръка билки, придавайки невероятен вкус и вид на съвсем семпли ястия. Ваденето на вряща моцарела с голи ръце от тенджерата не го пробвайте без предварителна подготовка.

Лятото е сезонът на пресните плодове и билки, тъй че се разходете до бабите на пазара, а още по-добре, ако можете да си ги набавите от лехата на някоя селска къща.

Останалото е апетит и добро настроение, а то е гарантирано с „Майстори готвачи“ по ФИЕСТА ТВ.

За всеки по нещо в „Барбекю на двора”

Години наред варените яйца бяха алфата и омегата на излетите сред природата. Оказва се обаче, че канадците не мърдат от къщи без печен боб. Но като се замислим – и у нас всяка хижа предлага на прегладнелите след дълъг поход туристи боб чорба.

Даже да нямате намерение да вършите планински подвизи, бобът е добра идея за разнообразяване на менюто на скара.

За по-улегналите Кевин Уайт предлага и великолепни свински ребърца в глазура от мед и сос хойсин – т.е. нещо традиционно, но приготвено по необичаен начин.

За духовно извисените и онези, които не искат да правят компромиси с диетата, има дзен шишчета от домати чери и кориаднър.

Пиронът в програмата идва, когато Лорън Лий показва как да си направим портативно барбекю от картонена кора за яйца, фолио и въглени.

Както и да го предпочитате, гледайте „Барбекю на двора” всеки делничен ден от 9.30, 15.30 и 20.00 часа.