Филм за Черногорската Ривиера Котор от bTV Репортерите и онлайн

bTV Репортерите: Как град на ЮНЕСКО попада в новините заради война между два мафиотски клана

Кристина Баксанова представя филма „Флирт на интереси”, част от поредицата за Западните Балкани

Журналистът Кристина Баксанова и операторът Борис Пинтев представят филма „Флирт на интереси“, част от поредицата за Западните Балкани на bTV Репортерите. Тази неделя екипът ще отведе зрителите в Котор – една от перлите на Черногорската Ривиера, любимо място на Холивудските звезди.

„Флирт на интереси“ проследява причините за война между две от най-големите мафиотски структури в региона, в която жертви стават и невинни граждани в различни градове на Черна гора. Преди седмица жертва на атака стана и разследващ журналист на изданието „Вести”. Какво е да отразяваш темата – разказват колеги от медията пред камерата на bTV.

Поредицата от убийства през последните три години провокира граждански протести в страната, които попаднаха във визьора на Брюксел. Жители на Котор разказват как историята на двата клана пречи на туризма, а кметът посочва като по-голям проблем опитите да бъде отменен мораториума върху застрояването на залива.

Как един град на ЮНЕСКО попада в новините заради война между два мафиотски клана? Кой купува имоти по крайбрежието на Черна гора, кои чуждестранни инвестиции са сред най-обсъжданите в страната и какво очакват черногорците от ЕС – зрителите ще видят във „Флирт на интереси” на 20 май веднага след bTV Новините в 19 часа.

Гледай видео запис от предаването онлайн – неделя