Филм „Златна игла 2014“ по bTV Lady

Филм за  златната игла 2014 по bTVLady

На 3 май от 19:00 часа по bTVLadyще бъде излъчен филм за годишните награди Златна игла 2014. Тази година се навършват 20 години от връчването на първата статуетка – традиция от 1994 г., когато в Париж е основана и Академията за мода.Нейни създатели са проф. Любомир Стойков, председател, Донка Ганева, почетен председател и Давид Пизанти, президент на Френската федерация на производителите на готово дамско облекло и директор на Дамския салон на „Прет-а-порте Париж”.

Филмът „Златна игла 2014 хвърля поглед върху историята на най-авторитетните награди, показвайки същевременно актуалните модни тенденции за сезона. Почитателите на Чаровната диктаторка – модата, ще могат да се насладят на ревюта на най-новите колекции на български дизайнери, показани на тазгодишната церемония в Рамада София Хотел. Във филма ще може да проследите и награждаването на новите носители на приза Златна игла, както и коментар за всеки от тях от проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Имената на победителите бяха пазени до последно в тайна преди церемонията: Евгения Живкова – Дизайнер на годината, “Агресия” – Модна къща на годината за г-жа Мая Антова, Станислав Анастасов-Слав – Моден гримьор, Васил Германов – Моден фотограф, Антония Йорданова – Най-добър млад дизайнер.

Във филма по bTVLadyсвои колекции показват:София Борисова – носител на Златна игла 2013 за Дизайнер на годината и Модна къща на годината; Жана Жекова – трикратен носител на Златна игла, VHKFashion с дизайнер Веселка Крачунова, модна къща „Агресор” с дизайнер Марияна Папаличева, бижута и аксесоари FREYWILLE („Фрайвилле”), „134 Design“ с дизайнер Кристина Несторова, българската марка очила KWIAT, дизайнерът Стоян Радичев и  модна къща PalomaFashion с дизайнер Поля Кинова.

Продуцент на филма е проф. Любомир Стойков, изпълнителен продуцент – Александра Иванова, режисьор е Румен Ганев, а телевизионната реализация е на MediaPro.

 
По темата: