Филми и епизоди от сериали по GTV, 13 – 19 октомври

Филми:
ЛЮБОВТА СЕРИОЗНО ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО
Оригинално заглавие: Love can seriously damage your health
Дата на излъчване: 13-и октомври, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 13-и октомври, понеделник, 01:00 часа
Романтична комедия, Испания, 1996г.
Режисьор: Мануел Гомез Перейра
Участват: Пенелопе Круз, Ана Белен, Габино Диего и др.


Холивудската звезда Пенелопе Круз участва в тази романтична комедия, в която любовта към Джон Ленън събира двама души през 60-те години на миналия век. Филмът проследява какво се случва с двамата през 30-те години след като се запознават.

Във филма текат паралелно две сюжетни линии – едната е на двамата влюбени, които преживяват много радости, но и някои недотам весели моменти във връзката си. Другата линия проследява развитието на историческото време, в което се случват много и все значими събития. Те не само че влияят пряко на отношенията между двамата, а и впоследствие оформят днешната действителност такава, каквато я познаваме.

ОТВОРЕН ДОМ
Оригинално заглавие: Open house
Дата на излъчване: 14-и октомври, вторник, 20:00 часа
Повторение: 14-и октомври, вторник, 20:00 часа
Драма, Италия, 2003 г.
Режисьор: Арвин Браун
Участват: Даниъл Болдуин, Кристине Лаати, Ева Мари Сейнт и др.

Домакинята и майка Саманта Мороу живее комфортно и е доволна от всичко, което й се случва. Неочаквано съпругът и подава молба за развод и това преобръща наопаки целия й живот.

Саманта решава, че е крайно време да нанесе някои промени в живота си. Тя дава обет пред самата себе си, че ще стане по-добър човек.

ЧАРЛИ И АЗ
Оригинално заглавие: Charlie and me
Дата на излъчване: 15-и октомври, сряда, 20:00 часа
Повторение: 15-и октомври, сряда, 01:00 часа
Драма, САЩ, 2008 г.
Режисьор: Дейвид Уийвър
Участват: Джорди Бенатар, Том Бозли, Хана Флеминг и др.

На 12-годишната Чарли й се налага да порастне бързо – и то по неприятен повод! След като дядо й, когото тя много обича, се разболява тежко, на Чарли на много пъти ще се наложи да прави тежки избори за своя живот и този на хората около нея. И по-тежкото – да се научи да живее с последствията от всеки свой избор.

МЛАДОЖЕНЕЦЪТ-БЕГЛЕЦ
Оригинално заглавие: Love stinks
Дата на излъчване: 16-и октомври, четвъртък, 20:00 часа
Повторение: 16-и октомври, четвъртък, 01:00 часа
Романтична комедия, САЩ
Режисьор: Джеф Франклин
Участват: Френч Стюарт, Бриджит Уилсън, Тайра Банкс и др.

Сет (звездата от „На гости на третата планета” Френч Стюърт) е млад и привлекателен ерген, който си е поставил за цел да покори колкото се може повече жени. Сега обаче е намерил перфектната жена – тя е красива, забавна и е готова да задоволи всяко негово желание. На него повече и не му трябва… Само че въпросната дама – Челси (Бриджит Уилсън) – е на друго мнение. Нейният биологичен часовник постоянно й напомня, че е време да се омъжи. Поради тази причина тя е готова на всичко, за да „оплете” някой мъж в мрежите си и да го заведе пред олтара.

Сет обаче е на друго мнение – той търси всичко друго, но не и сериозна връзка. В един момент, въпреки своите усилия, до същия извод стига и самата Челси. Тогава тя става лоша – и решава да превърне живота на Сет в ад. Той не страда от излишно кавалерство и няма никакво намерение да я остави да се почувства като победител. Започва не просто битка, а направо война между половете, а перспективата за сватба между двамата става все по-далечна и по-далечна…

КРАСАВИЦАТА
Оригинално заглавие: Beautiful
Дата на излъчване: 17-и октомври, четвъртък, от 20:00 часа
Повторение: 18-и октомври, събота, 11:30 часа
Романтичен, САЩ
Режисьор: Сали Фийлд
Участват: Мини Драйвър, Джоуи Лорен Адамс, Хейли Кейт Айзенбърг, Катлийн Търнър и др.

Мона Хибард е посветила целия си живот на стремежа си да стане кралица на красотата. Характерът и обаче е малко по-особен и поради тази причина тя няма много близки хора, защото малко са в състояние да я изтърпят. Най-добрият й приятел Руби винаги й е помагал, но пък той има волско търпение! Освен това той е единственият, който знае тайната на Мона – тайна, която може да разруши нейните мечти да стане кралица на красотата – тя има извънбрачна дъщеря, Ванеса.

Мона няма намерение да се предава. Тя продължава да се напредва към заветната си цел, но в един момент дъщеря й я кара да се замисли над цялата си стратегия. Мона все по-често започва да се замисля дали наистина това да стане кралица на красотата е най-голямата й мечта… или това да бъде майка!

ЗАПОЗНАЙ СЕ С МАМА
Оригинално заглавие: Wilderness love
Дата на излъчване: 18-и октомври, събота, 18:00 часа
Повторение: 19-и октомври, неделя, 11:30 часа
Романтична комедия, САЩ, 2000 г.
Режисьори: Джефри Рейнър
Участват: Валъри Бертинели, Джефри Нордлинг, Бритни Ървин и др.

Сюзан и Джеси Стантън са се развели преди две години. Техните три деца, които живеят с баща си, още не могат да преодолеят раздялата на родителите си. Те живеят в изолирано ранчо и именно неговата отдалеченост е станала основната причина Сюзан да потърси нови и по-силни емоции.

Децата искат да помогнат на баща си и пускат обява в известно списание от негово име, че си търси перфектната партньорка. Джеси бързо бива затрупан от писма, но постепенно неговите деца започват да осъзнават, че именно Сюзан е перфектната половинка за него… и решават да направят всичко възможно, за да ги съберат!

ДОЛУ ЛЮБОВТА
Оригинално заглавие: Down with love
Дата на излъчване: 19-и октомври, неделя, 18:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 2003 г.
Режисьори: Пейтън Рийд
Участват: Рене Зелуегър, Юън Макгрегър, Сара Пулсън, Дейвид Хайд Пиърс и др.

Барбара Новак (Рене Зелуегър) е писателка, чиято нова книга „Долу любовта” се превръща в бестселър. В романа авторката защитава тезата, че жените може да са щастливи без непременно да имат някой мъж до себе си.

Това се оказва сериозен проблем за журналиста плейбой Кечър Блок (Юън Макгрегър”), който изведнъж започва да се сблъсква трудности всяка вечер, когато излиза „на лов”.

На него му остава една последна възможност – да омае Барбара и да я накара да се влюби в него, като покаже на целия свят, че идолката на милиони жени по света е подвластна на любовта… и че ИМА нужда от мъж до себе си. Блок пуска в действие целия си чар, но и Барбара не е вчерашна. Тя също си има свои планове… въпросът е кой пръв ще успее да надхитри другия!

Сериали:
ПОНЕДЕЛНИК:
ЖИВОТЪТ НА БРАЯН
Оригинално заглавие: What about Brian
Дата на излъчване: 13-и октомври, понеделник, 22:00 часа
Повторение: 14-и октомври, вторник, от 16:00 часа

Дийна и Дейв излизат поотделно на среща. Дийна е със свой богат клиент, а Дейв излиза с жена, която е много по-млада от него. През това време Браян и Адам се забъркват в неприятности и са принудени да положат общественополезен труд в приют за бездомници…

ВТОРНИК:
РУСАЛКИ
Оригинално заглавие: H2O: Just add water
Дата на излъчване: 14-и октомври, вторник, 12:00 часа
Повторение: 15-и октомври, сряда, 12:00 часа

Въпреки че Клео знае какво й предстои, ако се докосне до водата, изкушението да посети партито на Мириам край басейна е твърде силно. През това време Ема и Рики също започват да откриват какво могат да правят, ако около тях има вода. Те двете са много изненадани от новите си способности… но не по-малко изненадани са и хората, които страдат пряко от тях!

СРЯДА:
РИЙБА
Оригинално заглавие: Reba
Дата на излъчване: 15-и октомври, сряда, 10:30 часа
Повторение: 16-и октомври, четвъртък, 10:00 часа

Барбара Джийн моли Рийба за помощ, защото подозира, че Брок й изневерява. Двете влизат в ролята на детективи и психолози с надеждата да вникнат в съзнанието на Брок и да разберат какво всъщност върши той… но когато най-накрая намират отговор на този въпрос, горчиво съжаляват за това!

ЧЕТВЪРТЪК:
ПАЛМ СПРИНГС
Оригинално заглавие: Palm Springs
Дата на излъчване: 16-и октомври, четвъртък, 14:00 часа
Повторение: 16-и октомври, четвъртък, 05:00 часа

В последния епизод възелът постепенно се разплита, а много хора започват да се държат повече от странно – така, сякаш имат гузна съвест. Колкото повече Джони задълбава в мистерията, толкова повече започва да усеща напрежението върху себе си… и да подозира, че ако не намери той пръв убиеца, убиецът може да намери него!

ПЕТЪК:
ЖИВОТЪТ НА БРАЯН
Оригинално заглавие: What about Brian
Дата на излъчване: 17-и октомври, петък, 22:00 часа

Бащата на Браян няма избор и трябва да продаде къщата си край езерото. Браян кани цялата компания там за един последен купон, а и се надява Бриджит да се почувства приобщена към групата. Всъщност обаче целта на Браян е съвсем друга – той се опитва да си изясни чувствата си към Хедър и Марджъри.

СЪБОТА:
ВСИЧКИ ОБИЧАТ РЕЙМЪНД
Оригинално заглавие: Everybody loves Raymond
Дата на излъчване: 18-и октомври, събота, 15:00 часа

Епзиодът е ретроспективен и връща зрителите към времето, когато Робърт все още е бил с първата си жена. Наяве излизат доста интересни факти от живота на Робърт… и малко по малко странното му поведение започва да получава своето обяснение!

НЕДЕЛЯ:
ФЛАШ ГОРДЪН
Оригинално заглавие: Flash Gordon
Дата на излъчване: 19-и октомври, неделя, 07:30 часа
Повторение: 19-и октомври, неделя, 16:00 часа

Флаш не може да повярва на очите си, след като вижда как баща му, когото е смятал за мъртъв толкова време, излиза от междупланетния портал. Флаш обаче все още нищо не е видял… защото му предстои да реши бързо какво да предприеме, когато професор Гордън започне да избива своите стари приятели един по един!

 
По темата: ,