Филми и сериали по БНТ (10 – 16.10.2011) – резюмета, анонси, видео

Седмичен бюлетин за филмовата ПРОГРАМА на БНТ от 10.10до 16.10.2011 г.

ПОНЕДЕЛНИК – 10.10

05.30 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 2831 /повторение/

13.40ИНДИЯ – ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ /Бразилия, 2009 г/ – 160 х 50 мин.

5 еп: Ману и семейството са в ужас, че дъщеря им е омърсена. Те всички трябва да се пречистят, както и дома им. Раул започва да споделя с Ивон и да се поддава на чара й. Рави, който е брат на Радж, има приятелка – бразилка, с която контактува чрез интернет. Малката Камила лъже Дарио, че е вече пълнолетна. Тя е в конфликт с майка си заради тази връзка. Бащата на Майа я принуждава да напусне работата си в кол-центъра.

14.50 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода  SAINT TROPEZ

Сценарист: Лорен Деланоа и Фабиен Лезийор. Режисьор: Ерик Сюмер. В ролите:  Малори Натаф, Фредерик Дьобан, Бенедикт Делмас, Ромео Сарфати, Аделин и др.

5 еп.: „Съдията”: Клод Лакроа е собственик на плажа “Сен Тропе”. Бащата на Сандра е съдия. Той смята, че дъщеря му си проваля живота, работейки на плажа и използва малък инцидент, за да затвори плажа. Ще се справи ли Сандра?

17.00 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 2832 еп.

21.00ФАНТОМИ /Великобритания, 2009 г./ – IХ сезон – 8 х 53 мин.

5 еп: В Лондон ще се проведе пореден кръг от мирните преговори между Палестина и Израел, но този път има една много важна разлика – преговорите ще се водят под егидата на Президента на САЩ, който участва под кодовото име Маяк. Агентите на МИ 5 научават, че се готви атентат срещу Маяк по време на преговорите, но сирийският терорист, по чиито дири тръгват, се оказва пирмамка за отвличане на вниманието.

ВТОРНИК – 11.10

05.25 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 2832 еп. /повторение/

13.40ИНДИЯ – ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ /Бразилия, 2009 г/ – 160 х 50 мин.

6 еп: Дуда за последен път се опитва да спре Радж. Прави опит да се удави, но успяват да я спасят. Отказва да се храни, но Киара не й позволява да се погуби заради един мъж. Рамиро вади пистолет срещу брат си, баща им ги разтървава. Решават, че е по-добре да разделят фирмата. Сезар – бащата на Камила, иска да започне бизнес в Индия и затова се радва, че гаджето на дъщеря му е във фирмата на Кадоре. Сурия не желае в дома да се появява друга снаха. Багван среща Пуджа и малкия Хари, които са далити. Правят хороскоп на Майя и разбират, че тя е манглик, прокълната в любовта.

14.50 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

6 еп.: „Нямам нужда от никого”:За рождения си ден Луи получава от баща си за подарък мотор. Той, понеже е луда глава, го подкарва бесен, когато разбира, че Каролин се е виждала със Самюел и майка му ще се омъжва повторно за Бертран. Прави катастрофа, но всичко завършва добре.

17.00 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 2833 еп.

19.00 – МОМИЧЕТАТА ГИЛМОР /САЩ, 2004-2005 г/ – VI сезон – 22 епизода

5 еп: Рори омага на баба си да организира благотворителна вечер в клуба. Ричард среща там бащата на Логан и провежда с него сериозен разговор за бъдещето на рори и Логан.

СРЯДА – 12.10

05.30 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 2833 еп. /повторение/

13.40ИНДИЯ – ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ /Бразилия, 2009 г/ – 160 х 50 мин.

7 еп: Майа и Багван вече правят планове за новия си живот в Съединените Щати. Ману се страхува семейството на Опаш да не разбере, че Майа е прокълната годеница и да се откажат от сватбата. Радж отново се връща у дома. Всички са радостни и искат сватбата да е по-скоро. Чичо му е съгласен търговията им да се модернизира. Раул вече не крие чувствата си към Ивон. А тя по коварен начин все повече го отделя от жена му Силвия. Шанкар е против сина му да бяга заедно с Майа. Според него те трабва да се борят за любовта си. Дейзи се връща от Индия и приятелките й правят посрещане.

14.50 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

7 еп.: „Звездата”: Сандра се запознава на плажа с известната звезда от киното Патрик Сен Вал. Той е женкар и навсякъде, където ходи, омайва момичетата. Обещава на Сандра да я направи актриса и тя му вярва. Разочарованието й е голямо, когато разбира, че не е единствената.

17.00 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА 2834 еп.

21.00ФАНТОМИ /Великобритания, 2009 г./ – IХ сезон – 8 х 53 мин.

6 еп: При рутинна проверка на системата компютърният специалист на МИ 5 открива, че някой следи комуникациите на отдела и дори осъществява видеонаблюдение на офиса. Междувременно Лукас е изнудван от бившия свой партньор Вон, че ще разкрие миналото му, ако не му предаде секретния файл „Олбани”, който се съхранява от бившия системен администратор на отдела Малкълм. В Лондон пристига г-ца Ортис от ЦРУ – създател на софтуера „Кибер Шел”, предназначен да спира кибер-атаките на хакерите. Докато агентите  на МИ 5 залавят хората на ФСБ, проникнали в системата им, за да откраднат софтуера на „Кибер Шел”, Лукас попада под обстрел, по време на който загива координаторът на ЦРУ  г.ца Ортис.

22.00 – ВЕЛИКИТЕ ВЛЮБЕНИ НА ХХ ВЕК /Великобритания, 1999 г/ – док. 26 х 26 мин.

GREAT ROMANCES OF THE 20-TH CENTURY

Сценарист: Робин Крос. Режисьор: Джонатан Мартин

/1 еп/ Джийн Харлоу и Уилям Пауъл: Джийн харлоу е от големите секссимволи на Златната ера на Холивуд. За жените звезди тогава няма по-изтъкнат актьор от Уилям Пауъл. Мирна Лой е редовната му партньорка, но през 30-те той заснема два прекрасни филма с Джийн Харлоу. Пауъл също е и любовта на живота на Джийн Харлоу. Но връзката им е обречена. Никога не стигат до брак. Пауъл надживява Харлоу с 40 години. Джийн Харлоу е повече от секссимвол, чиято изрусена коса е знак за игривата й сексуалност. Липсата на актьорско образование придава свежест на екранния й образ. Излъчва ведър сексапил и се превръща в чудесен комик. Харлоу е секси и забавна. Актьорите и служителите в студиото я наричат Кукличката. Обичана е от всички. Ранните й години напомнят някои от филмите й.

ЧЕТВЪРТЪК – 13.10

05.30 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА 2834 еп. /повторение/

13.40ИНДИЯ – ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ /Бразилия, 2009 г/ – 160 х 50 мин.

8 еп : Камила страда заради Дарио и споделя това с Рави. Между Рамиро и Мелиса има голямо напрежение заради дъщеря им Инес. От друга страна майката и дъщерята са в непрекъснати скандали. Силвия се опитва да оправи отношенията със съпруга си, но той я отхвърля. Камила отива да живее при баща си Сезар, което никак не се харесва на половинката му Илана. Шанкар продължава да убеждава сина си Багван по-скоро да замине за Съединените щати и да се откъсне от Майа.

14.50 – СЕН ТРОПЕ /Франция, 1996 г/ – 440 епизода

8 еп.: „С последен дъх”: Когато разбират, че Лор иска да живее с Грегори, родителите й я лишават от издръжка. Тя е в паника.

17.00 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА 2835 еп.

19.00МОМИЧЕТАТА ГИЛМОР /САЩ, 2004-2005 г/ – VI сезон – 22 епизода

6 еп: Ричард се опитва да разговаря с Логан за бъдещите планове на Рори, а той решава, че дядото на Рори се интересува кога ще се оженят

21.00 – ФАНТОМИ /Великобритания, 2009 г./ – IХ сезон – 8 х 53 мин.

7 еп: Лукас е притиснат от миналото си и е изнудван от бившия си партньор Вон, който иска от него да му осигури свръхсекретнияа файл „Олбани” в замяна на мълчанието му. Следите водят към заложена преди много години бомба в английското посолство в Дакар. Оказва се, че по същото време в Дакар е бил Лукас Норт. Нещо повече – тогава там са били двама души, които са ползвали това име. Кой е истинският Лукас Норт и защо Вон отвлича и скрива Мая – любимата на Лукас и бивша жена на Вон?

22.00 – ВЕЛИКИТЕ ВЛЮБЕНИ НА ХХ ВЕК /Великобритания, 1999 г/ – док. 26 х 26 мин.

/2 еп/ Роналд и Нанси Рейгън: Неугасващата любов към съпругата му Нанси е забележителна в политическата кариера на Роналд Рейгън. А нейната обич към него остава непоклатима, дори когато той заболява от болестта на Алцхаймер. Тогава Нанси е единственият човек, когото бившият президент разпознава. Двамата изминават пътя от холивудското нискобюджетно кино до Белия дом и до най-важния изборен пост в света.

ПЕТЪК – 14.10

05.25 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА 2835 еп. /повторение/

17.00 – ДЪРЗОСТ И КРАСОТА 2836 еп.

19.00 – МОМИЧЕТАТА ГИЛМОР /САЩ, 2004-2005 г/ – VI сезон – 22 епизода

7 еп: Рори е навършила 21 години, но празнува рождения си ден не както са планували с майка й. Емили и Ричард разбират, че Рори прави секс и са много разочаровани от нея.

21.55 – ВЕСТОНОСЕЦЪТ /САЩ, 2009 г/

THE MESSENGER

Гледай видео анонс онлайн

Сценарист: Алесандро Кейман, Орън Мувърман. Режисьор: Орън Мувърман. Оператор: Боби Буковски. Музика: Нейтън Ларсън. В ролите: Бен Фостър, Уди Харълсън, Саманта Мортън, Джена Малоун, Стив Бушеми и др.

Главният герой е ранен в Ирак и след лечението му е назначен в екипа наречен „Ангелите на смъртта”. Задачата им е да уведомяват семействата на загиналите във войната с Ирак. Прикрепен е към капитан Стоун, който е експертът. Младият сержант не е съгласен с начина и итношението, които е длъжен да прилага. Показани са реакциите на различни хора, при които те отиват като вестоносци. Така, изпълнявайки поредната задача, сержант Монтгомъри се запознава с млада вдовица с детенце. Между тях се пораждат особени отноншения. Той е раздвоен между служебния си дълг и любовта.

Субтитри

СЪБОТА – 15.10.

15.15 – ЛЕДЕН СЪН /България, 2005 г/ – игрален филм

Сценарист: Ж.Георгиев, С.Стоянов, Ивайло Пенчев, Иван Георгиев. Режисьор: Иван Георгиев. Оператор: Ивайло Пенчев. Музика: Данаил Георгиев, Кирил Илиевски. В ролите: Иван Юруков, Асен Блатечки, Теодора Иванова, Бойка Велкова, Малин Кръстен, Александра Сърчаджиева и др.

1985 г. в НИК – Национален институт по криогенеза, учените под ръководството на Партията достигат до нуждата да експериментират с хора. Жертва трябва да е младият художник бунтар Емил Тодоров – Акварела. За целта той е агитиран от състудента си партийният художник Марчев, който всъщност знае целта на НИК. Но става объркване в имената и вместо Акварела е замразен д-р Емил Тодоров, който трябва да постъпи същия ден на работа в НИК. Това обърква съдбата на много хора. Междувременно са изтекли 20-те години на криогенезата. Докторът се сдъбужда. Марчев е подгонен от хората на Ангелов. Акварела урежда  Марчев да бъде замразен, за да избегне смъртта си и експериментът продължава.

22.00 – 5 х 2 /Франция, 2004 г/

Режисьор: Франсоа Озон. В ролите: Валерия Бруни Тедески, Стефан Фрейс, Жералдин Пейла, Франсоаз Фабиан, Мишел Лонсдал и др.

Историята на 30-инагодишните Жил и Марион е разделена на 5 части, определени от 5-те най-важни според Озон стъпки в любовта.

В първата сцена на филма  Жил и Марион подписват документите по развода си и това вероятно е краят на тяхната любовна история. Режисьорът Франсоа Озон обаче не възнамерява да ни разкаже какво се случва след това, а какво се е случило преди и връща лентата на обратно. От развода се прехвърляме на вечерно парти със сериозен конфликт между съпрузите, после ставаме свидетели на раждането на детето им, след това на романтичната им сватба и накрая ги виждаме седнали на плажа, дори още несигурни, че това, което усещат един към друг е любов. Тези пет пикови епизода във взаимоотношенията на Жил и Марион (всеки заснет в различен кинематографичен стил) разбира се, не покриват цялата история на двойката – Озон ни оставя сами да съединим точките и да търсим причината за разпадането на връзката между Жил и Марион, Между Него и Нея.

Награда на Валерия Бруни Тедески във Филмовия фестивал във Венеция 2004, номинация за Златен лъв на Франсоа Озон

01.15 – СЕДМИЯТ ДЕН /Испания, 2004 г/

EL SEPTIMO DIA

Гледай видео анонс онлайн

Сценарист: Рей Лорига. Режисьор: Карлос Саура. Оператор: Франсоа Лартинг. Музика: Роке Баньос. В ролите: Хуан Диего, Хосе-Луис Гомес, Хосе Гарсия, Виктория Абрил, Йоана Кобо, Еулалия Рамон и др.

Семействата Хименес и Фуентес таят стара вражда. Омразата между фамилиите започнала като любовна история между Амадео Хименес и Лусиана Фуентес. Амадео отхвърля Лусиана точно когато тя е готова за женитба. Момичето споделя с брат си желанието си за мъст и той убива Амадео. Годините минават, но кървавата вендета между фамилиите продължава.

Филмът има 3 награди и 14 номинации от различни фестивали.

Субтитри

НЕДЕЛЯ – 16.10.

07.40 – МЪРЗЕЛГРАД /Исландия, 2009 г/ – детски сериен филм

3 еп – Спортен ден: Гадният Роби пречи на спорта в Мързелград, но децата са запалени по спорта. Спортакус се представя блестящо и ще остане в Мързелград завинаги…

4 еп – Герой за един ден: Малкият Зиги иска да стане супергерой. Спортакус го учи на упражнения за супергерой. Зиги мисли, че е една голяма „супернула” и нищо не прави както трябва. Той смята, че не всеки може да е супергерой. Неочаквано Зиги спасява Гадният Роби. Така стига до извода, че всеки може да е герой, ако започва бавно и напредва стъпка по стъпка.

16.00 – ЧАРЛИ И БУТС /Австралия, 2009 г/

CHARLE&BOOT

Гледай видео анонс онлайн

Режисьор: Дийн Мърфи. В ролите: Пол Хоган, Шейн Джейкъбсън, Рой Билинг,Морган Грифин и др.

Баща и син потеглят от Виктория до най-северната част на Австралия, за да изпълнят своето мечтано пътешествие за риболов на полуостров Кейп Йорк.

Бащата е в депресия след смъртта на своята съпруга, но интересните случки, красивата природа и шеговитите разговори с любимия син, му помагат отново да се зарадва на живота.

Субтитри

18.50 – СЕДЕМТЕ ЕПОХИ НА РОКА /Великобритания, 2007 г/ – 7 епизода – док. филм

2 еп – Бяла светлина, бяла жега Арт рокът: Рокът навлиза в неизследвани земи, създава нови светове. Правилникът е тохвърлен. Експериментаторски дух и новаторство. Групата, която ще промени британския музикален пейзаж е „Пинк Флойд”. Застъпена е и американската група „Велвет Ъндърграунд”. Разказва за невероятния Дейвид Бауи. Запознава с „Дженезис” и „Рокси Мюзик”. Рок театърът става все по-сложен.

21.00 – КОДЪТ НА АПОКАЛИПСИСА /Русия, 2007 г/

APOCALYPSE CODE

Гледай видео анонс онлайн

Сценарист: Денис Каришев, Вадим Шмельов. Режисьор: Вадим Шмельов. Оператор: Даян Гайткулов. Музика: Дмитрий Данков. В ролите: Анастасия Заворотнюк, Венсан Перес, Владимир Меншов, Алексей Серебряков, Олег Щефанко, Сергей Газаров, Борис Токарев

Терористът Джафад Бен Зайиди е откраднал от потънала американска подводница четири ядрени бойни глави и ги е скрил в най-големите световни мегаполиси. Ядрените глави могат да бъдат активирани с код от единадесет цифри, по една част от които знаят само трима приближени на териста, които никой не познава в лице. При странни обстоятелства терористът е убит, а бившият му съратник Палача смята да взриви бомбите. По следите му тръгва екип на ФСБ.

Субтитри

00.35ОПАСНИ ГОРИ /Великобритания, Испания, Франция, 2006 г/

BACKWOODS

Гледай видео анонс онлайн

Сценарист: Джон Сагала, Колдо Сера. Режисьор: Колдо Сера. Оператор: Унакс Мендия. Музика: Фернандо Веласкес. В ролите: Гари Олдман, Виржини Ледойен, Пади Консидайн, Айтана Санчес Хихон, Луис Омар и др.

Две семейни двойки от Англия след изтощително пътуване в жега стигат до своята цел – едно село в Северна Испания. Наоколо са мрачни и непознати гори, където се намира и къщата, в която са решили да почиват. Спират в кръчмата, за да попитат за пътя. Местните селяни не прикриват враждебността си, дори когато научават, че единият мъж е внук на тяхна съселянка. Антонио говори слабо испански и преди година е купил изоставената къща. С настаняването на четириматае започват странни случки. Разкриват се взаимоотношенията между тях. Двамата мъже отиват на лов. Опасностите сякаш витаят във въздуха. Дори започващата буря е злокобна. Те откриват запустяла къща, а в мазето – завързано момиченце. Започва кошмарът на четиримата англичани.

Субтитри

 
По темата: ,