Филми и сериали по БНТ – анонси, сериии, видео

Седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ –  28.11-4.12.2011 г.

ПОНЕДЕЛНИК – 28.11.2011г.

18:55ч. – Лакис сладура /Гърция, 2008 г./ – 68 епизода х 50-57 мин.

Анотация 10 епизод.:

Лакис избягва всячески Мелина и не иска да изслуша обяснението й за Танасис – нейния съпруг. Вула избухва срещу Лакис и той й заявява повече да не разчита на него. Оправната Вула успява да убеди любовника си Никос да й купи къща, в която тя да се пренесе. Сиси продължава да ухажва Стефанос, но Никос я вижда и разкрива истинската й самоличност на Стефанос. Двамата подготвят план как да се отърват от двете алчни жени.

21:10ч. – Падащи небеса / „Falling skies”/ САЩ, 2011 г/ – 10 х 42 мин

Анотация 4 епизод:

Хората се опитват да влязат в контакт с пленен „скитър”. Те се надяват, че като си общуват с него, ще успеят да разгадаят психиката на завоевателите и така ще ги победят.

СРЯДА – 30.11.2011г.

21:10ч. – Падащи небеса /„Falling skies”/ САЩ, 2011 г./ – 10 х 42 мин

Анотация 5 епизод:

Професор Том Мейсън и синът му Хал успяват да убият скитър и да спасят не само техния син и брат Бен, но и цялата група деца. Доктор Глаз успешно отделя хомотите на децата. Умира само едно дете.

ЧЕТВЪРТЪК – 1.12.2011г.

18:55ч. – Лакис сладура /Гърция, 2008 г./ – 68 епизода х 50-57 мин.

Анотация 11 епизод:

Мелина отива до дома на Лакис и му разкрива, че Танансис е дошъл в Гърция, за да се розведат. Директорът и Харис, синът на Никос, успяват да вземат чантата с парите на Лакис. Бабис заплашва да го предаде на полицията. Лакис моли Наталия за заем и връща парите, като така отново осуетява плановете на брат си да го очерни. Вула и сиси мислят, че Никос е пред фалит и променят отношението си към Лакис. Танасис обвинява Мелина в егоизъм и тя отрязва Лакис, решена да не тежи на никого и да живее сама.

21:00ч. – Падащи небеса /„Falling skies”/ САЩ, 2011 г/ – 10 х 42 мин

Анотация 6 епизод:

Появява се воин от друга група оцелели. Той успява да убеди Том и останалите родители, че трябва да заведе момчетата и момичетата под 20 години на по-сигурно място.

ПЕТЪК – 2.12.2011г.

21:55ч. – Манолете /”Мanolete”/ Испания, Великобритания, САЩ, Франция, 2007 г, субтитри/

Сценарист и режисьор: Мено Мейес. Оператор: Робърт Йоуман. Музика: Дан Джоунс, Габриел Яред. В ролите: Ейдриън Броуди, Пенелопе Крус, Начо Алдегер, Хуан Ечанове

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: На 28 август 1947 г. се провежда последната корида на номер „едно” сред тореадорите Мануел Родригес Санчес, известен с фамилията на своите деди като Манолете. Животът на тореадора се разделя на няколко паралелни истории от 18-месечната връзка между Манолете и актрисата Лупе Сино. Манолете среща своята голяма любов, когато е на върха на славата и до този момент единствената му страст е  коридата. Връзката между Манолете и Лупе се възприема с неодобрение както от страна на мениджърите на Манолете, така о и от страна на семейството му. Хрониките разказват, че манолете късно започва своята кариера като тореро, едва 15-годишен той показва интерес към коридата. За периода от 1939 /годината, когато в Севиля е коронован като тореро/ до 1947, той е един от малцината тореадори, които съумяват в продължение на 8 години да бъдат на върха. През 1944 г, Манолете поставя рекорд като осъществява 902 срещи със смъртта, при които излиза победител.

СЪБОТА – 3.12.2011г.

16:35ч. – Диамантеното куче /Diamond dog caper/ САЩ,  2008 г., дублиран/

Сценарист: Денис Джонсън и марк Стофър. Режисьор: Марк Стофър. Оператор: Том Камарда. Музика: Андрю Грос. В ролите: Френч Стюарт, Люк Бенуорд, Британи Къран, Кели Перин, Кевин Фарли, Гарет Морис и др.

Гледай видео анонс онлайн

Анотация:След редица приключения и перипетии, в които са замесени катерички, скунксове, порове и други диви животни, Оуен и сестра му Лили ще спасят кучето Диамант, в което крадците Блеки, Бъд и Арти са скрили плячката си.

00:45ч. – Хроники / Chronicals/ Мексико, Еквадор, 2004 г., субтитри/

Сценарист: Себастиан Кордеро.Режисьор: Себастиан Кордеро. Оператор: Енрике Чедиак. Музика: Антонио Пинто. В ролите: Джон Легисамо, Леонор Уотлинг, Дамиан Алкасар, Хосе-Мария Яспик, Алфред Молина и др.

Анотация: Маноло Бонила е популярен телевизионен журналист, водещ на предаването „Един час с истината”, което се излъчва нощем от Маями за цяла латинска Америка. Той е специалист по сензационните репортажи. Заедно с продуцентката Мариса и оператор пристига в малко градче в Еквадор, за да разследва серийни убийства на деца. Той е по следите на серийния убиец и изнасилвач наречен „Чудовището от Бабаойо”. Но личните му амбиции прехвърлят допустимите граници и водят до трагични последствия.

НЕДЕЛЯ – 4.12.2011г.

16:00ч. –  Летен час / Summer hour, Франция, 2008г., субтитри/

Сценарист: Оливие Асаяс. Режисьор: Оливие Асаяс. В ролите: Жюлиет Бинош, Шарл Берлинг, Жереми Рение, Едит Скоб, Доминик Реймон

Гледай видеоклипа онлайн

Анотация: След смъртта на Елен Бертие, посветила живота си на съхранението на творчеството на своя чичо, децата й са принудени да разрешат въпросите, свързани с наследството – къща в провинцията и ценна колекция от картини и художествени предмети. Привидно сплотеното семейство се оказва разединено при вземането на решение.

20:45ч. – БНТ криминале: Под прикритие /България, 2011 г/ – 12–сериен тв филм, II сезон, 3 епизод

22:55ч. – Истинска блондинка /Тhe real blonde/ САЩ, 1997 г., субтитри/

Сценарист: Том Дисило. Режисьор: Том Дисило. Оператор: Франк Принци. Музика: Джим Фармър. В ролите: Матю Модайн, Катрин Кийнър, Дарил Хана, Максуел Колфийлд, Бриджит Уилсън, Катлийн Търнър, Марло Томас

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: Младият актьор Джо копнее да играе Шекспир, а работи и като келнер и статист. Мери печели добре, но не е щастлива. Приятелите им също не постигат желаната хармония. В Манхатън животът, амбициите и любовните увлечения на няколко млади мъже и жени от средите на изкуството се преплитат. Зад забавното се крият фрустрации, сексуални комплекси, болки и разочарования. Смешното и тъжното вървят ръка за ръка…

 
По темата: , ,