Филмите на Нова: „Приказки за лека нощ“, „Ултиматумът на Борн“ и още

Акценти във филмовата програма на Нова телевизия за седмицата 30 май – 5 юни 2011 г.

30 май, понеделник, 20.00 часа
Бързи момчета (Biker Boyz)
2003 / САЩ
Режисьор: Реджи Рок Байтууд
В ролите: Лорънс Фишбърн, Дерек Люк, Орландо Джоунс, Джимон Хонсу, Лиса Бонет, Кид Рок, Брендън Фер и др.
Жанр: Екшън

Филмът е съвременен напрегнат уестърн на мотори, чиито собственици всеки ден живеят на ръба. В света на нелегалните мотоциклетни клубове непобедимият състезател, известен като Смоук (Лорънс Фишбърн) е безспорният „Крал на Кали“. Но господството на Смоук е застрашено от Кид (Дерек Люк) – млад и обещаващ състезател, който е решен да спечели каската на Смоук и да заслужи мечтаната титла.

04 юни, събота, 20.00 часа
Приказки за лека нощ (Bedtime Stories)
2008 / САЩ
Режисьор: Адам Шенкман
В ролите: Адам Сандлър, Къртни Кокс, Кери Ръсел, Гай Пиърс, Ръсел Бранд, Ричард Грифитс, Джонатан Прайс, Кармен Електра и др.
Жанр: Приключенска комедия

Приключенска комедия с участието на Адам Сандлър в ролята на Скийтър Бронсън – хотелски служител, чийто живот се променя завинаги, когато приказките за лека нощ, които разказва на племенниците си, мистериозно започват да се сбъдват. Той се опитва да се възползва от загадъчното явление, като включва собствените си стремежи в чудатите приказки, но неочакваните предложения на децата преобръщат живота му.

05 юни, неделя, 20.00 часа
Ултиматумът на Борн (THE BOURNE ULTIMATUM)
2007 / САЩ
Режисьор: Пол Грийнграс
В ролите: Мат Деймън, Джулия Стайлс, Дейвид Стретърн, Скот Глен, Джоан Алън, Пади Консидине, Едгар Рамирез и др.
Жанр: Трилър

Носителят на „Оскар“ Мат Деймън се завръща в ролята на добре обучения наемен убиец Джейсън Борн в третата взривоопасна част на на тази хитова шпионска поредица. Загубил паметта си и единствения човек, когото е обичал, Борн е принуден да преследва миналото си, за да намери бъдеще. Пътувайки от Москва, Париж и Лондон до Танжер и Ню Йорк, той продължава издирването на истинския Джейсън Борн, докато се опитва да надхитри ченгетата, федералните служители и агентите на Интерпол, които го държат на мушка.

05 юни, неделя, 22.30 часа
Джейд (Jade)
1995 / САЩ
Режисьор: Уилям Фридкин
В ролите: Дейвид Карузо, Линда Фиорентино, Чез Палминтери, Майкъл Биен, Дона Мърфи, Анджи Евърхарт и др.
Жанр: Екшън

Когато заместник-областният прокурор на Сан Франциско разследва озадачаващата смърт на влиятелен милионер, открива, че главният заподозрян по случая е негов приятел, женен за известна адвокатка. Въпреки това продължава разследването и разкрива тайни, които в крайна сметка заплашват и неговия живот, и той започва да се пита кое е реално и кое не е.

 
По темата: , ,