Филмови акценти на Диема, 13 – 19 октомври

Преследвачът“ – „The Tracker“
По „Диема”, понеделник, 13 октомври, 22:30 ч.
Жанр: екшън
Режисьор: Джеф Шектър
Участват : Каспър ван Дийн, Франсоаз Робъртсън, Ръсел Уонг
Държава: САЩ
Година: 2000

Не вярвай на никого – особено когато мафията е замесена!
Частен детектив от Ел Ей решава да спаси сестрата на най-добрия си приятел, която му е бивше гадже и е била отвлечена от криминална група. Той открива, че семейството й е замесено с китайската мафия и че тя е хваната по средата на война с руската мафия. Сега животът й зависи от него.

Смъртоносно оръжие 2“ – „Lethal Weapon 2“
По „Диема”, четвъртък , 16 октомври, 22:30 ч.
Жанр: екшън-комедия
Режисьор: Ричард Донър
Участват : Мел Гибсън, Дани Глоувър, Джо Пеши, Джос Акланд, Патси Кенсит, Трейси Уолф
Държава: САЩ
Година: 1989


Превъзхождащ в много отношения първия филм, ”Смъртоносно оръжие 2″ отново събира заедно Мел Гибсън и Дани Гловър, съответно в ролите на лудото ченге от Лос Анджелис детектив Мартин Ригс и неговия предпазлив партньор Роджър Мърто. Този път злодеят е южноафрикански дипломат (Джос Акланд), който тайно внася наркотици в САЩ. Макар че Ригс узнава за незаконния му бизнес благодарение на безхарактерен свидетел, той не може да арестува злодея заради дипломатическия му имунитет. След безброй перипетии Ригс и Мърто повеждат престрелка с бандитите на палубата на товарен южноафрикански кораб. ”Смъртоносно оръжие 2″ съдържа някои от най-добрите, забавни и напрегнати сцени в киното – например мъчителният опит на Мел Гибсън да измъкне ужасения Дани Гловър от тоалетната седалка, под която е заложена бомба.

Кръсникът 3“ – „The Godfather 3“
По „Диема”, събота-неделя, 18-19 октомври, 22:00 ч.
Жанр: криминална драма
Режисьор: Франсис Форд Копола
Участват : Ал Пачино, Даян Кийтън, Талия Шайър, Анди Гарсия, Уолак Джо Мантеня, Бриджет Фонда, Джордж Хамилтън, София Копола
Държава: САЩ
Година: 1990


Една от най-великите филмови истории на всички времена продължава. Последният филм от трилогията отново е с участието на Ал Пачино в ролята на Майкъл Корлеоне. Значително остарял, той вече има само две цели – да узакони семейния бизнес и да си намери заместник. Единственият подходящ кандидат е Винсънт (Анди Гарсия), но бурният му нрав застрашава да въвлече фамилията още по-дълбоко в престъпния свят. В заключителния филм от трилогията “Кръстникът” на Франсис Форд Копола участват Ал Пачино, Анди Гарсия, Даян Кийтън, Талия Шайър, Илай Уолак, София Копола, Джо Мантеня и много други брилянтни актьори. Основавайки се на влиянието върху живота на вечни фактори, като власт, традиция, отмъщение и любов, “Кръстникът III” получава 7 номинации за Оскар, включително за най-добър филм.

Самотникът“ – „Le Marginal“
По „Диема”, неделя, 19 октомври, 15:30 ч.
Жанр: криминален
Режисьор: Жак Дере
Участват : Жан-Пол Белмондо, Хенри Силва, Карлос Сото Майор, Пиер Верние
Държава: Франция
Година: 1983


Полицаят Филип Джордан има само една цел: на всяка цена да арестува наркотрафиканта Мекаси. Узнавайки за намеренията му обаче, босът в наркобизнеса бърза да премахне всички доказателства.