Филтрират сайтове, Бареков обвини Плевнелиева

Информация на BNews:

Хакери на президентшата удариха TV7 и BNews

Съпругата на президента в сянка – Юлияна Плевнелиева, удари BNews чрез „корпоративно хакерство“. Това разкри в „Гореща точка“ собственикът на сайта Николай Бареков. За атаката на Плевнелиева и хора от нейната фирма той ще сезира прокуратурата и съда.

Служители във фирмата на Плевнелиева, Maze Labs създали софтуерно приложение, което незаконно ограничава групата сайтове TV7, News7 и BNews от браузърите на потребителите.

Първият разработчик на приставката е Димитър Димитров, а тя е дописана от Атанас Кошаров, бивш служител на кръга „Капитал“ и настоящ програмист във фирмата на Плевнелиева. Атаката е осъществена именно чрез това анонимно приложение, появило се наскоро в интернет, обясни Бареков, за когото от 4 г. почти BNews е семеен бизнес.

При опит да се ползва сайтът през мобилни устройства, вместо него се отваря банер, призоваващ хората да не го четат с твърдението, че тази медия е собственост на Делян Пеевски.

Това разкри в „Гореща точка“ собственикът на сайта Николай Бареков. За атаката на Плевнелиева и хора от нейната фирма той ще сезира прокуратурата и съда, както и Европейската комисия.

„Обвинявам Юлияна Плевнелиева, досега съпруга в анонимност на Росен Плевнелиев, в корпоративна атака срещу мен и корпоративно хакерство“, заяви Бареков.

Атаката е извършена в момента, в който групата медии дадоха гласност на офшорния скандал с президента, който продължава да се задълбочава и разраства.

„Някои хора нарушиха основните принципи все пак да не се посяга на личното достойнство и бизнеса на един човек. Става въпрос за корпоративна атака срещу Bnews и групата сайтове, които стартираха преди 4 г., изцяло финансирани от моята особа. Това е малък семеен бизнес. Сега съм на път да го загубя по особено мръснишки начин“, заяви Бареков.“.

***
Инсталирането на приложението, което блокира „сайтовете на Пеевски“, обаче, е въпрос на личен избор и то не се разпространява без желанието на потребителите. Всеки може да го инсталира от следния интернет адрес, водещ към Google Store. Действа само за браузър Chrome.