Финалът на „Африка“ по bTV по-гледан от „Биг Брадър“

Георги Милков е големият победител в „Африка: звездите сигурно са полудели”

В понеделник вечерта близо 36% от зрители са гледали грандиозното шоу по bTV  

Вчера вечерта, 9 декември, bTV излъчи грандиозния финал на най-гледаното този сезон риалити в родния ефир „Африка: звездите сигурно са полудели”.

Георги Милков, Георги Тошев и Диляна Попова се бориха за любовта на фенове и голямата награда – джип Land Rover Freelander II.

По време на емоционалния финал, зрителите на bTV станаха свидетели на новите аранжименти на хитовете „Африка” и „Джугара, джагара”, в изпълнението на които се включи дори дъщерята на Милена Славова – Куин.

На сцената беше представена и авторската нова песен, посветена на най-известното в България бушменче – Алекс. Десетте отпаднали от шоуто участници определиха своя фаворит за победител в риалитито и това бе Георги Тошев.

Но не това бе изборът на аудиторията. След напрегнато гласуване зрителите на bTV взеха своето решение – Георги Милков е големият победител в първия сезон на „Африка: звездите сигурно са полудели”. Журналистът стана безапелационен победител, като разликата в гласовете за него и Георги Тошев, който според зрителския вот е на второ място, е близо 12%. Трета остана Диляна Попова с едва 27% от гласовете. Какво е усещането да си победител и как е отпразнувал финала на шоуто, Георги Милков сподели първо в „Тази сутрин” по bTV.

В понеделник вечерта най-горещото телевизионно риалити на сезона „Африка: звездите сигурно са полудели” предизвика интереса на близо 36% от аудиторията (All, 4+). Избирането на победител, както и приключенията и емоциите на 13-те български звезди, които дръзнаха да заминат за Черния континет, са били категоричния избор и на зрителите на възраст 18-49 години, които вечерта на 9 декември са предпочели програмата на bTV в часовия пояс 20.00 – 22.00 часа. В тази таргет група bTV отчита близо 35% аудиторен дял спрямо 23% дял за прекия конкурент в слота 20.00 – 22.00 часа. (Източник: GARB)