Финалисти от X Factor в Европа атакуват България!

Българин, участвал заедно с с Леона Луис в X Factor UK, се яви на кастинга в София

Столицата зае първо място по явили се вокални групи и дуети

33-годишен участник, който през 2006 г. е бил част от английското издание на X Factor, се яви на кастинга в София. Той достига тренировъчните лагери и отпада в къщите на съдиите – само един етап преди финала на музикално шоу № 1 в света. Любопитното е, че до този етап Крис достига заедно с Леона Луис, която същата година печели шоуто и е най-успешният победител в X Factor UK досега. Така се оказва, че нашенецът е бил не само рамо до рамо с нея, но е бил и нейна пряка конкуренция.

Крис твърдо е решен да стигне до финала на X Factor у нас и мечтае за голямата музикална сцена. Дали ще успее да премине през одобрението на нашето жури, след като вече е преминал през „Да” от строгия Саймън Кауъл, Шарън Озбърн и Пола Абдул, ще разберем наесен по Нова ТВ.

Не само той е пробвал късмета си в шоуто, което сбъдва мечти. В София се яви и участничка, стигнала до тренировъчния лагер в Дания. Единствено музиката я кара да се чувства пълноценно и именно затова тя се връша в родината – да следва своята съдба.

София се оказа първенец по се вокални групи и дуети в X Factor. Само за два дена в столицата се явиха стотици кандидати, много от които вече готови групи и дуети, твърдо решени да завладеят музикалната сцена. Неслучайно за да ги подкрепи дойде най-успешният дует Ангел§Моисей. Двамата поговориха с всеки участник и обясниха кое е най-важното като влязат в стаята за прослушвания – да се отпуснат и да бъдат себе си. Те направиха и импровизирано шоу с кандидатите и с водещата Алекс Раева. Сани Алекса също дойде специално от морето да вдъхне кураж на всички.

Дует от близначки, които показаха и завидни танцувални умения, бой банда, група, която се определи за българските Paramore и хип-хоп трио бяха само част от явилите се до вчера на кастинга.

Последен шанс да са част от X Factor имат всички кландидати от столицата. До 29 юли включително са кастингите в НДК, а следващият кръг ще се явят пред журито. Кои са менторите в шоуто ще разберем съвсем скоро.

 
По темата: ,