„Финиъс и Фърб: Отвъд второто измерение“ по Disney Channel

Финиъс и Фърб: Отвъд второто измерение

Първият оригинален филм създаден по хитовия анимационен сериал „Финиъс и Фърб”

Финиъс и Фърб: Отвъд второто измерение, дългоочакваният оригинален филм на Disney Channel, базиран на наградения с Емми анимационен сериал Финиъс и Фърб,  ще зарадва българските си фенове тази есен след зашеметяващия си рейтинг в САЩ.

Филмът е изпълнен с много забележителни песни, страхотен хумор и актуални теми свързани със семейството, приятелите и свободата през лятната ваканция.

Българските фенове могат да гледат премиерата на филма на 05 ноември (събота) от 09:30ч. само по Disney Channel.

След премиерата на филма в САЩ на 05 август тази година, „Финиъс и Фърб: Отвъд второто измерение” се превърна в анимационен телевизионен филм номер едно за 2011 година с над 7.6 милиона зрители между 6 и 14 години.

Историята започва в един летен следобед в Денвил и разказва за най-голямото приключение на доведените братя Финиъс и Фърб – неочакваното им пътешествие до друго измерение. Когато момчетата разкриват, че техният обичан домашен любимец Пери птицечовката, всъщност е таен агент под прикритие, който ежедневно се бори срещу злото, те решават да го последват в приключението на живота си и заедно се озовават алтернативния  град Денвил. Това зловещо, добре познато място досущ копира техния роден град, но тук злият д-р. Дуфеншмърц успешно царува над мрачната вселена и е забранил всичко слънчево и лятно. След като те откриват неговия таен замисъл да завладее истинския Денвил, бандата заедно с техните двойници от друго измерение, водени от Кандис 2, се обединяват, за да го спрат и да върнат реда, щастието и лятото обратно в Денвил.

Голямата изненада за всички фенове е видеото на Финиъс и Фърб със Слаш. Големият рок музикант се превръща в анимационен герой и заедно с двамата братя се забавляват от сърце, докато изпълняват парчето Kick It Up A Notch.

Третият сезон на Финиъс и Фърб е вече е ефира на Disney Channel

Очаквайте голямата премиера на филма на 05 ноември от 09:30ч. само по Disney Channel

Биографии на създателите

Дан ПовенмайърСъздател/Изпълнителен продуцент/Продуцент/Автор

Награденият с Емми ветеран в анимационните филми, Дан Повенмайър е създател, изпълнителен продуцент и автор на „Финиъс и Фърб: отвъд второто измерение.” Той също така продуцира хитовия сериал по Disney Channel, награден с Емми – Финиъс и Фърб, на който е базиран филма.

През 2008, Повенмайър печели две номинации за Емми за най-оригинална музика и текст и най-оригинална заглавна тема на сериали. През 2010 той печели Емми за най-добро писане за анимационни филми.

Повенмайър също така пише и изпълнява песни и е смешния зъл глас на д-р Дуфеншмърц в сериала и във филма.

Той има 20 годишен опит в писането на анимации. Участвал е в създаването на „Семейство Симпсън”, „SpongeBob”, “Family Guy” и много други.

Роден в Калифорния и отгледан в Алабама, Повенмайър посещава филмовото училище USC. Сега той живее в Пасадена с жена си и двете си дъщери.

Джеф „SWAMPY“ МаршСъздател/Изпълнителен продуцент/Автор

Номинираният с Емми, ветеран Джеф Марш е създател, изпълнителен продуцент и автор на „Финиъс и Фърб: отвъд второто измерение.” Той също така продуцира хитовия сериал по Disney Channel, награден с Емми – Финиъс и Фърб, на който е базиран филма.

През 2008, Марш печели две номинации за Емми за най-оригинална музика и текст и най-оригинална заглавна тема на сериали.

В двете продукции, във филма и във сериала, Марш пише песните и е гласът на кмет Монограм.

През последните 20 години Марш е работил за редица известни имена в анимацията като Hanna-Barbera, Klasky Csupo и Nickelodeon.

Роден в Санта Моника, сега Марш живее във Венеция и има две деца и трима внука.

Робърт Хъгс – Продуцент 

Робърт Хъгс е продуцент на „Финиъс и Фърб: отвъд второто измерение.” Той също така продуцира хитовия сериал по Disney Channel, награден с Емми – Финиъс и Фърб, на който е базиран и филма.

Още от ранните си години Хъгс е много добър художник, но истинската си кариера започва в Чикаго. Малко по-късно, той се мести в Лос Анджелис, където е нает да направи няколко детски видеа за голямата компания, производител на играчки Мател.

Множеството фриленсърски ангажименти на Хъгс, водят до наемането му на пълен работен ден в Nickelodeon като продуцент на номинирания за Емми филм „Модерният живот на Роко”.

Хъгс работи и по много анимационни проекти за Berlin Animation Film, правителствена програма, която има за цел да превърне Берлин в Европейски център на анимационните продукции.

Той също така разнообразява и затвърдява опита си с няколко анимационни проекта в Сингапур.

В момента живее в северна Калифорния с жена си и двете си дъщери. Хъгс има впечатляващи музикални възможности, той свири на пиано, китара, кларинет и мандолина. В свободното си време обича да играе видео игри, да гледа анимационни филмчета и да помага в поддържането на градината в училището на дъщерите му.

Дани Джейкъб – Композитор

Ветеран музикант, Дани Джейкъб е композирал музиката за „Финиъс и Фърб: отвъд второто измерение.” Той също така композира и за хитовия сериал по Disney Channel, награден с Емми – Финиъс и Фърб, на който е базиран и филма.

Всеки епизод включва най-малко две нови песни.

Китарист от световна класа, Джейкъб развива кариерата си, като композира песни за анимираните серии по Disney Channel – „Лило и Стич” „Новото училище на императора”,“ „Kim Possible“ и други.

Участвал е в турнета на някой от най-известните изпълнители като Джордж Майкъл, Шер и други. Джакобс е имал честа да работи дори с Рей Чарлс.  In between touring with top recording artists LeAnn Rimes, George Michael, Bette

Джейкъб за пръв път взима китарата, когато е на 13. Малко след това вече се справя успешно с акустична и електрическа китара и стилове като  R&B и джаз. НА 15 години той формира своя собствена банда, с която свират по клубове в Лос Анджелис. Скоро той се запознава с забележителният Ханс Зимър и с негова помощ той се изстрелва нагоре в забележителната му кариера. В биографията му има заглавия като песента на Елтън Джон „El Dorado”, “I am a believer” най-известната песен от блатното караоке парти на Шрек и много други.

Родом от Сан Фернандо, Калифорния, Джейкъб живее в момента в Лос Анджелис с неговата съпруга и сина им.

 
По темата: ,