Формула 1 безплатно онлайн на живо по интернет

Формула 1 е силно фокусирана върху развитието на дигиталните услуги, заяви Шон Братчес от ръководството на Либърти Медия. Като цяло плановете са за усъвършенстване на излъчването по интернет, за сметка на безплатното излъчване по ТВ. Феновете по света забелязаха, че тази година намаляват каналите, които ще излъчват Ф1 шампионата със свободен достъп. Докато в България това е факт в последните години, в други държави все още имаше ТВ станции, които предаваха състезанията безплатно. Миналата седмица италианската РАИ също отпадна от този списък.

Братчес поясни, че новите собственици планират обновена интернет платформа, но не се ангажира с конкретни срокове. „Сегашната в момента само ни струва разходи, а феновете не получават нищо ексклузивно“ отбеляза той. „Ще представим оферта за директен достъп на феновете както до живо излъчване, така и до архивни материали. Ще има възможност зрителите да получават достъп до данните директно от болидите.“

Братчес обеща още, че ще има безплатно излъчване, както и стрийминг с много повече възможности за истинските фенове, който ще бъде платен. Досега Бърни Екълстън не искаше да развива дигиталните услуги, настоявайки, че ТВ сигнал трябва да бъде ексклузивен. Либърти, обаче, са на мнение, че интернет не си пречи с телевизията, а другите спортове са далеч напред в това отношение.

По-късно ще започват състезанията от новия сезон във Формула 1. Това обяви собственикът на тв правата Либърти Медия, като специално заради излъчването по телевизията, надпреварите ще започват не на точен час, а 10 минути по-късно.

Промените ще се отнасят само до състезанията, които се провеждат на дневна светлина. Сингапур и Бахрейн са по нощна схема, а Абу Даби ще си остане по залез слънце.

Въведени са промени в правилника, с които се премахват точните часове на свободните тренировки и квалификацията. Вместо това са въведени единствените уточнения, че трябва да има две свободни сесии в първия ден, които да са на разстояние минимум два часа и половина една от друга. Третата сесия трябва да бъде в деня преди състезанието, а квалификацията да започне не по-рано от два часа след нея.

Инфо: Formula1.sportal.bg и агенция БЛИЦ