„From Detroit to Kingston“ – дъждовно соул парти започва в София!

From Detroit to Kingston @ Club Twins

Northern и classic soul, jamaican funk, soul и reggae: Selector Lazy Face има удоволствието да Ви покани на първото по рода си парти в България.

Малко предистория: през 60-те години на миналия век в Щатите Motown, Stax и други лейбъли изкарват хит след хит. Соул музиката оказва огромно влияние над тогава зараждащото се реге, тъй като повечето радиостанции достигащи до Кингстън са тези от южна Флорида. Няма нищо чудно в такъв случай в песните на The Temptations, The Four Tops и много други в изпълнение на ямайски легенди като Alton Ellis, Bob Marley и Jimmy Cliff.

Но, разбира се, тъй като пролетното ни музикално приключение няма да е пълно без Northern Soul (вид соул станал изключително популярен в Северна Англия, на едно ниво с реге музиката по същото време), Lazy Face ще се постарае да ви накара да се чуствате като в дъждовна Англия през годините на Beatles манията, но със звука на тогавашните модове.

Така че в сряда – 5 май (не забравяйте, че 6 май е почивен ден), в клуб Twins ще имате удоволствието да предприемете едно музикално пътешествие и да попътувате от Щатите до Ямайка с престой в Манчестър!

Началото е 22 часа, входът е 2лв. Strictly soul and reggae!