Фюжън – чуй какво се случва, когато електро и фолклор се срещнат!

«Уъркшоп II» + нови музикални изкушения!

Вторият уъркшоп в рамките на проекта Fusion Embassy беше изключително продуктивен. В продължение на 9 дни над 10 български музиканта и двама белгийски композитори работиха над продукт, който ще остави без дъх всички вас, ценители на музиката.

Андрийс и Александър използваха традиционни български фолклорни песни, за да създадат електронна машина на времето, която да срещне тези песенни истории с идните поколения.

Момчетата записаха тъпан, гайда, дудук, тамбура, дарбука, седем певци, двоянка и цигулка.

През първите два дни музикантите работиха над фолклорни мелодии, с които молеха небето да ги дари със слънце, следващите два дни бяха посветени на молитвите за дъжд. Вярвате или не, небето отвърна на молитвите им!

Андрийс ще се върне в България през януари, за да участва в третия и последен уъркшоп преди концерта в Студио 1 на БНР (11ти февруари), фестивала Fusion Embassy (датата следва да бъде потвърдена) и лятното турне на артистите.

Междувременно ви каним да посетите www.fusionembassy.com , където ще намерите нова музика, снимки, видео и ъпдейти, и да ни станете фен във Facebook. Освен това Fusion Embassy стартира и Youtube Fusion канал (http://youtube.com/fusionembassy ), към който можете да се присъедините и ние ще споделяме с вас отбрана селекция от фюжън музика.

May the Fusion be with You!

На снимката: Веселин Митев и Андрийс – Изграждане на европейски мостове – сн.Иван Динев