Георги Христов пее нов албум в НДК, стартира национално турне

Георги Христов обяви датата за концерта си в София

Певецът представя нов албум – мелодичен поп  

След двугодишно отсъствие от софийска сцена, Георги Христов обяви дата за концерт в столицата. Певецът събира почитателите си на 26 ноември /сряда/ в зала 1 на НДК от 19.00 ч. На шоуто ще представи дългоочаквания си нов албум, издържан в стил мелодичен поп. Дискът е планиран да излезе официално на пазара до края на годината.

В концерта ще вземат участие бендът на Георги Христов „Черно и бяло” и специални гости.

„Моите почитатели очакват от мен качествен продукт! Нямам право и не мога да си позволя да ги разочаровам! Надявам се с концерта си да им подаря малко радост и топлина, да излязат от залата изпълнени с енергия и положителни емоции!” – каза Георги Христов в началото на подготовката за голямото събитие.

Галаконцертът в София е част от Националното турне на Георги Христов – 2014, което стартира от Варна в края на април. Спектакълът в морската столица традиционно се увенча с огромен успех, поради което организаторът запази дата за провеждане на втори концерт в града –  коледен, на 11 декември.

Националното турне на Георги Христов включва над 10 града в страната. На 26 юни ще бъде концертът в Пловдив, а на 9 юли – в Бургас. Следващите градове са Русе, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Враца, Плевен, Кюстендил, Благоевград, Ботевград и др. Датите са в процес на уточняване. Информация за тях ще бъде публикувана на официалната фейсбук страница на певеца. (https://www.facebook.com/George.Hristov.Official)

Билетите за концертите ще се продават в мрежата на Eventim.bg. Има специални ВИП места с пакет подаръци.

Певец, композитор, текстописец, продуцент, издател. Георги Христов е най-големият глас в българската поп музика.

Има 13 албума, повечето от които заемат първото място в годишни класации по продажби. От 2000 г. има собствена компания, чрез която продуцира и издава последните си седем албума.

Георги Христов е автор на текста и музиката на близо 80% от произведенията в репертоара си. Изпълнява музика от различни стилове – поп, мелъди рок, латино, български фолклор и предкласика… Композирал е и песни, представяни от чужди изпълнители. За него пишат ноти творци като голямата Алла Пугачова, която му подари “Любов”, като талантливия италиански певец и композитор Джани Фиорелино… Работил е с американски студийни музиканти и аранжори в чужбина по няколко международни проекта.

Изнася малко концерти, но на изключително ниво – истински спектакли, на които демонстрира рядко срещани вокални качества и пленително сценично поведение, безупречно артистично присъствие и завладяващ контакт с публиката.

Носител е на най-големите награди на всички престижни музикални конкурси у нас, на най-високото отличие Гран При от всеки от четирите международни форума, на които се е явявал в чужбина, два пъти е удостояван с „Кристална лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци и с още редица награди за изключителни творчески постижения! Тази година бе удостоен и с най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век”. Има гастроли на пет континента…

Той е най-голямото име в българската популярна музика – позиция, извоювана с талант, труд и упоритост. Артист, който продължава да развива своята дарба, да бъде все така нестандартен, търсещ, модерен, но и верен на себе си творец.

 
По темата: