Георги Коритаров се завръща – пък било то и в „Горещо“!

Георги Коритаров покани Венета Райкова-Георгиева на сбирка на кръга „Монтерей”

В „Горещо” отец Роман от храма „Света Троица” разкрива как чрез Киприяновата молитва се разрешават семейни проблеми от всякакъв род

Тази събота, 30 януари от 22:20 часаы специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е Георги Коритаров, който приема предизвикателството да влезе в ролята на анализатор на актуални и обществено значими събития.

Аргументът на журналиста, ползващ се с авторитета на сериозен анализатор е, че: „Обстановката в страната е толкова гореща в политически, икономически и криминален аспект, че най-подходящата трибуна да бъде обсъждана е наистина предаване като „Горещо”!

Защото температурата на предаването става съизмерима с температурата на напрежението в страната. В тази гореща обстановка само предаване тип „Горещо” може да внесе известен разсъдък и яснота!”

Георги Коритаров отново се шегува като заявява, че е дошъл, за да докаже, че може да е гост в предаването, да говори само истини и да не го сполети лоша съдба. Той покани водещата на „Горещо” на сбирка на митичния кръг „Монтерей”, който според него никога няма да изчезне.

Тази събота „Горещо” показва на своите зрители религиозните ритуали, свързани с Киприяновата молитва и разказва какви чудеса се случват на хората, отишли в един софийски храм да търсят помощ и спасение.

„Това място е наистина много силно!” – казва отец Роман от параклиса „Света Троица” и обяснява откъде всъщност идва силата на святото място. Всеки петък в параклиса отец Роман чете молитвата на Св. Киприян. Храмът е пълен с хора, предимно жени, дошли да се помолят – едните да си намерят съпруг, а други – да разрешат проблемите в брака си.

Историите за спасени бракове се носят от уста на уста и много жени отиват там с надеждата да разрешат семейните си проблеми – изневерите, агресията, побоищата или страстта към чашката на половинките си. Те донасят в параклиса дрехи на съпрузите си и се молят за тях.

Отец Роман разказва, че Св. Киприян наистина помага да се ожениш или да разрешиш проблемите в брака си, стига наистина да вярваш. „Заради силната вяра на един човек, много хора могат да получат добро!” – казва той и разказва истории за изцелени хора, потърсили помощ в храма.

„В духовния свят, който е около нас, съществува и лошото, и доброто. Този духовен свят има изключително силно влияние върху нас и ние трябва да отчитаме това влияние! Дали вярваме или не че има направено някакво лошо, това само личи по самия конкретен човек.” – казва Отец Роман за магията и разказва, че дори в двора на храма са намирали малки вързопчета и ключове.

„Горещо”събота, 30 януари 2010г., 22:20 часа, Нова телевизия

Видео анонс: