Георги Любенов не PROкопса в PRO.BG, връща се в БНТ

Георги Любенов – новото лице на „По света и у нас”

От 18 май (сряда), към екипа на централната емисия на БНТ „По света и у нас” се присъединява журналистът Георги Любенов. Вече не е тайна и екранната му партньорка – Радинела Бусерска. Двамата ще представят новините в 20.00 часа.

„По-добро предложение досега в кариерата си не съм получавал”, казва Георги Любенов. „Едва ли има по-престижна новинарска емисия от „По света и у нас”, там работят най-добрите репортери и редактори, които държат на обществения интерес и го защитават напълно професионално”.

Новите колеги на Любенов очакват от него да съчетае опита си на телевизионен водещ с традицията на „По света и у нас”, да представя новините динамично и със свой стил.

„Отдавна новините на БНТ са еталон в българската журналистика и за мен най-радващото е, че все повече млади хора се завръщат към тази телевизия, може би пренаситени от другите жанрове и предавания, борещи се единствено за рейтинг”, признава  Любенов.

Георги Любенов започва работа в БНТ още през 1998 година, като водещ на популярното кинопредаване „24 квадрата”. През 2002 след покана от страна на Хачо Бояджиев започва да води предаването „Полет над нощта”, на което е автор близо 6 години.

Продължава развитието си като главен редактор в закритата вече PRO.BG, а сега се завръща в телевизията, която е първата му професионална любов. През 2007 година е бил главен редактор на Радио София на БНР.