Георги Милков финалист в „Африка“ по bTV

Тошко си тръгна от Африка

Две дами и двама мъже на финали в предаването

Музикантът Тодор Георгиев си тръгна от Африка. Той напусна шоуто след двубой с журналиста Георги Милков и продуцента Георги Тошев. Това беше и последният двубой в предаването по бТВ „Африка: Звездите сигурно са полудели“. Състезанието между тримата беше в поредния епизод на риалити формата.

Тодор се оказа номиниран служебно за дуела заради внезапното си изчезване, с което хвърли в паника екипа и другите участници миналата седмица. Той обаче отпадна, тъй като изпълни най-бавно възложената задача – да стигне от една място на друго, като по пътя имаше пликове с инструкции за следващата цел. Тримата трябваше да минат през четири етапа, преди да имат възможност да ударят заветната камбана.

Победителят в дуела се оказва изненада и за тримата участници, тъй като беше най-голям от всички. Въпреки това Георги Тошев имаше най-добро време – 7 минути и 32 секунди. Разликата между първия и отпадналия след двубоя е повече от 5 мин.

Така на финала за голямата награда в надпреварата се оказват двамата мъже и две жени – Георги Тошев, Диляна Попова, Милена и Георги Милков. В този състав те сe отправят към столицата на Ботсуана Габороне. Преди това те изгориха летвичките с имената на отпадналите участници, но без тази на Бобо. Тя бе открадната от маймуни и въпреки усиленото търсене не бе открита.

На автогарата в Габороне всеки от финалистите получава пластмасова кутия, пълна с магуини. А водещите Яна Грудева и Антон Хекимян им дават новата задача – да спечелят колкото се може повече пари от продажбата на магуини.

Победителят в играта ще стане първият финалист в шоуто. Но има и уловка – участниците трябва да изпълнят мисията си за 30 минути. Закъснеят ли и със секунда, те ще отпаднат от играта.

Четиримата тръгват в различни посоки и всеки избира своя стратегия. Победител и първи финалист става Георги Милков.

Същата вечер той и останалите отиват в местна дискотека. Там ги преследват обожателки, а диджеят пуска музика само от двата си телефона.

В понеделник вечер беше и предпоследният епизод на „Африка: Звездите сигурно са полудели“. Той предложи на зрителите ретроспекция на събитията през последните месеци. В него четиримата финалисти си припомниха много от събитията, които са им се случили по време на престоя на Черния континент. Те разказаха истории, които по един или друг начин са останали скрити или неясни за зрителите.

Гледай видео записи от епизода онлайн

По инфо на агенция Дартс нюз и вестник 24 часа