ГЕРБ иска нов мандат на Лечков в Сливен

Изгубени ли са парите по ИСПА за водния проект на Сливен?

По всяка вероятност парите по европейската програма ИСПА за изграждането на цялостен воден цикъл в град Сливен са изгубени безвъзратно. Това обяви в „Гореща точка“, която в петък се излъчваше от Сливен, бизнесменът Радостин Русев. Неговата фирма трябваше да изгради ВиК-а инфраструктурата на града, но договорът беше прекратен преди около година и половина от общината. Според бизнесмена обаче, общината няма право да прекратява договор по ИСПА.

Юристът на общината Елеонора Христова отрече пред TV7 твърденията и заяви, че спорът между общината и бизнесмена за прекратения договор е в Арбитражния съд.

Депутатът от СДС – Сливен и вероятен кандидат за кмет на града Кирчо Димитров обвини и двете страни, че са виновни за провала на водния проект и за това, че целият Сливен е в дупки. И Димитров потвърди, че най-вероятно парите по ИСПА са загубени. Според депутата сега тези 80 млн. лева трябва да бъдат платени от държавния бюджет или от Предприятието  за управление на дейностите по опазване на околната среда, известно като ПУДОС.

От своя страна, Кристин Спасов, лидерът на Младежката организация на ГЕРБ-Сливен, обяви в „Гореща точка“, че партията ще подкрепи Йордан Лечков за трети кметски мандат в града.

Цялото интервю може да видите тук:

http://tv7.bg/bodilnik/news/355262.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/355272.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/355282.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/355292.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/355302.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/355312.html