Герои в Имението Даунтън по Нова – информация и снимки

Представяме ви главните действащи в най-успешната съвременна британска драма „Имението Даунтън”:

Робърт Кроули, граф на Грантъм (в ролята на Хю Боневил) е живял винаги спокоен живот. Жени се за съпругата си Кора – американска наследница, най-вече заради богатството й. Макар да не може да отрече, че именно нейните пари спасяват имението, с времето между тях се заражда дълбока любов. Според предбрачния им договор, след като бъде инвестирано в имението, богатството остава неразделна част от него. Нито Робърт, нито съпругата му обаче са очаквали, че тази клауза впоследствие ще създаде проблеми. И двамата са твърдо убедени, че ще имат син и наследник…, но това не се случва. Имат три дъщери – Мери, Едит и Сибил. До момента наследникът е братовчедът на Робърт, Джеймс Кроули и синът му Патрик. Но идва новината, че те са загинали на борда на Титаник.

Кора Кроули, графиня на Грантъм (Елизабет Макгавърн) е красивата дъщеря на мултимилионер от Синсинати. Пристига в Англия с майка си на 20-годишна възраст и се сгодява за Робърт. Приема предбрачния договор, за който настоява свекър й, тъй като вярва, че ще има син. След като братовчедът Патрик Кроули, когото поне е познавала, загива на борда на Титаник, а новият наследник е далечен братовчед, тя става все по-убедена, че парите й трябва да отидат при дъщерите й, а не при един напълно непознат човек. Затова смята, че съпругът й Робърт трябва да обори споразумението и последиците от него, за да могат децата му да получат онова, което заслужават.

Матю Кроули (Дан Стивънс) е третият братовчед на Лорд Грантъм. Баща му е лекар, което според представите на Робърт Кроули и съпругата му е недопустимо и дори обидно. Самият Матю е адвокат и вече практикува в Манчестър. Сега той се оказва наследник на графска титла с огромно имение, с покана да се премести там и да стане част от местната общност. Съгласява се, но само при едно условие – да продължи да практикува работата си. От една страна, Кора Грантъм не е щастлива с неговата поява, но от друга, тайно вярва, че той може да се ожени за една от дъщерите й, за да се запази наследството. Разнопосочно е и отношението на трите дъщери към него – най-голямата Мери го смята за възможен резервен вариант, Едит вижда в него инструмент за отмъщение, а Сибил смята, че е част от една умираща система.

Вайълет, вдовица графиня на Грантъм (Дейм Маги Смит)

Майката на Робърт Кроули – изключително горда, вярна на сина си и с лека непоносимост към американската си снаха, която смята за натрапница и компромис, който семейството е трябвало да направи. Кора обаче също не й отстъпва – според нея Вайлет няма никакво право да се държи като кралска особа – първо, че е родена в семейство на баронет, и второ, не е донесла никакви пари със себе си. С други думи, всяка една от тях смята, че превъзхожда другата. Съвсем скоро обаче двете ще влязат в таен съюз – Вайълет също предпочита наследница на богатството да стане внучката й Мери, а не някакъв далечен непознат. Именно затова двете скрояват план срещу Робърт, целящ да развали завещанието. Когато наследникът пристига със своята майка от средната класа, тя вече не може да понася ситуацията. Дори също като Кора вижда възможно решение в брака между Матю и Мери.

Дъщерите

Лейди Мери Кроули (Мишел Докъри) е умна, красива и непреклонна. Мери се е примирила, че няма да бъде наследница като майка си, докато братовчедите й са живи. При новината за смъртта им обаче нещата се променят – предполага, че ще наследи богатството, но когато осъзнава, че това няма да се случи, побеснява. Така още в първия епизод Мери Кроули преминава от ситуация на сигурна победа в ситуация на сигурна загуба.

Лейди Едит Кроули (Лора Кармичъл) ненавижда Мери. Тя не е толкова хубава и харесвана, но е не по-малко амбициозна. Скоро Едит ще прояви любопитство към новия наследник и в крайна сметка ще се опита да го използва, за да отмъсти на Мери.

Лейди Сибил Кроули (Джесика Браун Финдли) е непокорното дете в семейството. Тя е запалена по политиката, отдадена на каузата жените да получат право на глас и враг на всяка несправедливост. Често ядосва и двамата си родители и е напълно отчуждена от семейните кавги за наследството, което изобщо не я интересува.