Гигантски костенурки от остров Ява в „Без багаж“ по БНТ

Рейнджъри и костенурки гиганти в поредния епизод на „БЕЗ БАГАЖ”

Водещата на  туристическото риалити „Без багаж” Биляна Траянова попадна в лагер на рейнджъри, които се грижат за гигантските костенурки на остров Ява. На 23 ноември в 8.30 часа, по БНТ 1 тя ще ви отведе на тайнствени плажове, обитавани от  двуметровите влечуги.

Зрителите ще видят как рейнджърите носят в обезопасени бараки откритите на брега яйца и ги оставят да се излюпят.  В предаването ще стане ясно, че по този начин яйцата се предпазват от дебнещите хищници.

Една от атракциите за туристите е моментът, в който новоизлюпените костенурчета  се отправят към океана. Интресен е фактът, че тези животни запаметяват, подобно на GPS, плажът, където след 20-30 години ще се върнат, за да снесат своите яйца.

Твърди се, че само едно на хиляда костенурчета оцелява до възрастен екземпляр. Дали с помощта на рейнджърите ще пораснат повече от тези малки смелчаци и ще радват света с гигантските си размери?  Нямате търпение да видите тази събота, точно в 8.30 в ефира на БНТ 1. Очаквайте впечатляващ епизод.

Гледай видео запис от предаването онлайн