Гласът на България и bTV Номер 1 в ТВ рейтинга

Продукциите на bTV са най-гледаните в първия месец от активния пролетен ТВ сезон, сочат данните на GARB за март, информират от медията.

На първото място в класацията Топ 50 се изкачва шоуто „Гласът на България”, което привлича над 1,3 милиона зрители и отчита близо 49% дял средно за месец март. Огромният интерес към шоуто продължава и през април – първият двучасов концерт на живо, излъчен на 8 април, е гледан от три пъти повече зрители в сравнение с програмата на прекия конкурент.

„Гласът на България” е най-гледаната ТВ програма за март и за аудитория 18-49.

Българските сериали и шоупрограмите на bTV обичайно заемат водещите позиции в класацията, като в първата половина попада и българският филм „Чужденецът”.

Новините и актуалните предавания на bTV отново привличат най-много зрители. bTV Новините и bTV Репортерите са в челото на класацията Топ 50, като в нея влизат още предаванията „Лице в лице”, „Тази сутрин”, разследващото предаване „Хрътките” с Миролюба Бенатова и извънредните студия на bTV.

Централната емисия на bTV Новините са гледали над 1,2 милиона (средно през март), или близо 2.5 пъти повече зрители в сравнение с емисията на втория по гледаемост канал.

Предаването „Тази сутрин” с Ани Цолова и Виктор Николаев отчита най-висок среден дял за март – близо 50%! Сутрешният блок на bTV привлича половин милион зрители всяка делнична сутрин, или над 3,5 пъти повече в сравнение с прекия конкурент.

Кликнете на графиките за голям размер.