Гласувай във „Вашите 20“ – класация на класациите по БГ радио

БГ РАДИО представя: Вашите 20

Слушатели избират абсолютния хит на Нашите 20

Слушателите на традиционната класация за най-любимите български песни по БГ РАДИО – Нашите 20 ще увековечат двайсет от най-големите бг хитове в класацията от нейното 10-годишно съществуване до сега.

През последните дни на 2011 година слушателите на БГ РАДИО ще могат да избират най-любимата си песен от последните десет години. Те ще посочат своите 20 фаворита от всички песни, които са покорявали върха на класацията Нашите 20. Гласуването вече започна и ще продължи до 29 декември тук. Песните, които съберат най-много гласове, ще формират челната 20-ица, а всеки може да гласува еднократно. Oт 12 декември всеки ден в ефира на БГ РАДИО водещите ще представят временния водач във Вашите 20.

Специалната слушателска класация Вашите 20 ще прозвучи по БГ РАДИО в компания на водещата Лора Коцева в последния ден на старата година и в първия ден на новата. Вашите 20 ще прозвучат в 18 ч. на 31 декември и в 11 ч. на 1 януари 2012 г.

Нашите 20 е едно от първите предавания в ефира на БГ РАДИО. Предаването стартира през юни 2001 година като първата класация за българска музика на база ротация. Всяка седмица в нея се подреждат 20те най-излъчвани песни в ефира на БГ РАДИО. Предаването се излъчва в събота от 18 ч. с повторение в неделя от 11 преди обед. Водеща на класацията е Лора, която пое щафетата от Ирина през април 2008 година. Ирина стартира класацията от самото и начало и положи началото на характерния стил на тази класация, в която водещият е жив образ, характерен с чувство за хумор и обезоръжаваща непосредственост.

На 19 март 2011 г. Нашите 20 излъчва своя брой 500.