Гледаме Viasat History и Viasat Nature с HD качество!

MTG започва излъчване за страните от Централна и Източна Европа на версии на Viasat History и Viasat Nature с висока разделителна способност (HD)

Международната корпорация Modern Times Group MTG AB (изписвано за кратко MTG или „Групата”), с телевизионни канали с развлекателна тематика, обяви, че на 4 май в 22 държави от Централна и Източна Европа Viasat Broadcasting започва излъчването на два международни тв канала с висока разделителна способност на изображението (HD) – Viasat History HD и Viasat Nature HD.

И двата канала ще бъдат HD версии на съответните тематични документални тв канали, които вече се разпространяват в 29 страни от Централна, Източна и Северна Европа, както и в Африка. Съдържанието на предаванията по Viasat History HD и Viasat Nature HD ще представлява варианти с висока разделителна способност на филмите, които в момента вървят по Viasat History и Viasat Nature.

Viasat History е първият международен канал на MTG, както и първата платена телевизия, предоставена от Групата за излъчване извън териториите на скандинавските държави, когато е пусната в ефир през май 2004 г. в осем страни в Централна и Източна Европа. Viasat Nature първоначално започва излъчване през 1998 г. в Северна Европа с търговската марка TV6 Nature World, като получава настоящото си име и марка през 2002 г.

Каналът Viasat Nature East е пуснат в ефир през май 2010 г. в 25 страни от Централна и Източна Европа и се излъчва денонощно. През февруари 2011 г. разпространението на канала се разширява и вече включва не само Европа, но и Африка, съвместно с Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Crime, като днес каналът е наличен за абонатите на платената сателитна телевизия в Нигерия, както и за абонатите на кабелна телевизия в Кения.

Viasat History излъчва документални предавания с развлекателна тематика – микс от древна и съвременна история, биографии, филми в сферата на популярната култура и др., представени в разнообразни формати – от удостоени с награди документални ленти до вълнуващи исторически драми.

Viasat Nature предлага на своята аудитория истинско богатство от висококачествени, печелили награди и забавни документални филми за природата, в които са проследени изумителните пътувания на ветеринарни лекари, експерти по дивата природа и знаменитости, а зрителите имат възможност да се срещнат с опасни хищници, диви животни и домашни любимци от различни части на света.

Ханс-Холгер Албрехт, президент и главен изпълнителен директор на MTG, споделя: „Пускането на първите ни два международни канала с висока разделителна способност на изображението е важна стъпка в непрестанното развитие на платените телевизионни продукти, които предлагаме за развиващите се пазари. Това ясно демонстрира умението ни да изнасяме проверени и с доказана ефективност концепции за нови територии, с което нашето портфолио от търговски марки става още по-солидно в допълнение към вече постигнатото широко признание и висока оценка по отношение на предлаганото от нас разнообразие от предавания с висококачествено съдържание”.