Гледай Discovery Channel, и ще оцелееш!

Discovery channel стартира месец май с две премиери, посветени на оцеляването

„Измъкни се жив“ и „Двойно оцеляване“ представят човешките инстинкти и способността за оцеляване по изцяло нов начин

В началото на месец май Discovery Channel е подготвил за своите зрители две премиери. Вечерта на 1-ви май ще даде старта на две нови поредици, които по един особено интригуващ начин представят жаждата за живот и способността на човека да оцелява в най-различни ситуации.

На 1 май от 20:05 часа стартира новият сезон на „Двойно оцеляване“. Всяка майска вечер в неделя Дейв Кентърбъри и Коди Лъндин ще посещават и ще се опитват да оцелеят в някои от най-суровите места на земята.

Двамата представят сценарии, които могат да се случат на всеки. Те влизат в ролята на изгубени туристи, объркани гмуркачи и катерачи и корабокруширали моряци, за да разкажат как може да се оцелее в на пръв поглед невъзможни ситуации.

Коди и Дейв носят минимални принадлежности и приспособления и разчитат на своите умения, за да намерят изход. Според експертите е важно да се следват няколко елементарни правила – да намериш подслон, вода, храна и помощ. Всичко останало зависи от твоите собствени способности да се справиш със ситуацията.

Всяка неделна вечер през май от 21:00 часа зрителите ще могат да съпреживеят и някои истински истории за оцеляване. В шест епизода поредицата „Измъкни се жив“ представя невероятни и понякога немислими начини за измъкване от кризисни ситуации.

Всеки епизод ни запознава със съдбата на хора, попаднали и оцелели след сериозни произшествия.

В първия епизод научаваме историята на Майкъл Текстън, един от пътниците в отвлечения самолет на „ПанАм“ през 1986 година. В продължение на часове, той е под дулото на пистолет и става свидетел на смъртта на 20 други заложници, но като по чудо оцелява. Други епизоди разказват за трагедията в мината „Кекрийк“ и отвличането на Джерел Шафър в Колумбия.