Гледай Формула 1 2014 по БНТ 2

ФОРМУЛА 1 за трета година в ефира на БНТ2

За трета поредна година БНТ2 ще излъчи всичките 19 кръга на Формула 1. Сезон 2014г.  стартира тази неделя /16-ти март/ в Мелбърн, Австралия. Националната телевизия ще предава шампионата на запис, като началото е до 1 час от финала на състезанието.

Водещи на студиото са Люба Пашова и Радина Жекова от продуцентски център „Спорт” на националната телевизия.  И тази година с коментари ще се включат  Атанас Марков, Иван Войков, Кирил Върбанов и Влади Кулев. Гости в  предаванията ще бъдат и професионални пилоти от различните дисциплини – рали, писта и планинско. Сред тях са Владимир и Димитър Илиеви, Крум Дончев, Ясен Попов, Пламен Кралев, Боби Григоров, Екатерина Стратиева, Георги Гвоздейков, Николай Върбицалиев и др.

БНТ2 ще даде възможност на феновете да получат отговор на най-актуалните въпроси – кой пилот е най-подготвен за сезона, кой отбор се е справил най-добре на тестовете и кой производител на двигатели ще се отличи.

АКЦЕНТИТЕ

Свидетели сме на най-радикалната промяна в правилата за последните десетилетия. Атмосферните двигатели 2,4 V8 са в историята, на тяхно място пристигнаха 1,6 V6 с турбо и много по-мощни системи за регенериране на енергия, които затрудниха не един и два отбора по време на предсезонните тестове. Пилотите ще получат двойни точки в последния кръг, в сила влиза нова наказателна система. През 2014 г. ще видим и дебюта на Русия във Формула 1 със състезание на писта в олимпийското градче в Сочи.

Гледайте сезон 2014 на ФОРМУЛА 1 в ефира на БНТ2!

 
По темата: , ,