Гледай на живо български футбол от ТВ7, News 7 и СПОРТ 7

Футболният шампионат и Купата на България по TV7 и NEWS7 през следващите три години

Национална SPORT7 от есента

На специална пресконференция групата канали, в която влизат TV7 и NEWS7, подписа договор за излъчване на срещите от „А” група на българския футболен шампионат и Купата на България.

Догововорът беше сключен за следващите три години – сезон 2013-2014, 2014-2015 и 2015-2016.

По думите на изпълнителния директор на групата канали Николай Бареков, TV7 и NEWS7 ще предават всички срещи от шампионата и Купата, като ключовите мачове ще бъдат снимани изцяло в HD формат и с над 20 камери, когато това е необходимо. Най-интересните двубои ще бъдат излъчвани по TV7. Другата голяма новина на деня е и работата по проекта за спортен канал с национално покритие – SPORT7, който да стартира тази есен. Спортният канал също ще излъчва мачове от футболното първенство, както и друга спортна програма, за която групата канали притежава права.

„За мен беше изключително лесно да взема мениджърското решение да инвестираме единствено и само в български спорт, а не в чужди първенства. Ще инвестираме и последната си стотинка в подкрепа на българския спорт и превръщането му в отличен телевизионен и маркетингов продукт, от което печели и спортът, и зрителите. Резултатите от гледаемостта на футболния шампионат от изминалия сезон недвусмислено показаха, че зрителят се интересува от българския футбол много повече, отколкото от другите шампионати”, коментира Николай Бареков. „Излъчваме още мачовете на националите по волейбол, ще излъчваме „А” група и Купата на България по футбол. Търсим дългосрочно партньорство с българския баскетбол, силовите спортове и т.н. Предстои да обсъдим календара на новия футболен сезон с клубовете и феновете.”

Това е най-голямата сделка в българския футбол за последните години, която гарантира спокойна подготовка и работа на клубовете. Освен отличните условия, TV7 и NEWS7 гарантират максимална прозрачност, качествен телевизионен продукт, разнообразни коментари и интересни студиа, които да добавят още повече емоция към телевизионното преживяване на зрителите.

„Благодарение на отличната спортна програма, TV7 и NEWS7 са 100% разпознаваеми от феновете като дома на българския футбол. Предаването на родното първенство е много по-сложен и ресурсоемък процес от излъчването на чужди първенства и нашите канали доказаха абсолютен професионализъм в това отношение”, сподели Миляна Велева, директор Спорт в TV7 и NEWS7.

„Очевидно е превъзходството на TV7 и NEWS7 при отразяване на спортни събития. Зрителите само печелят от това, че именно нашата група канали ще излъчва в програмата си мачовете от шампионата и Купата на България”, допълни Надя Костова, програмен директор на TV7 и NEWS7.

БНТ е готова да остане партньор на българския футбол

Футболните мачове няма да се излъчват по БНТ не поради финансови причини, категорични са от медията, но не разкриват генезиса на проблема!

Във връзка с получените многобройни запитвания в БНТ по повод обявеното решение, че правата върху излъчването на всички футболни мачове от българското първенство и Купата на България са предоставени на един телевизионен оператор за срок от 3 години, медията иска да заяви следното:

Българската национална телевизия изразява съжаление, че няма да може да задоволи очакванията на милионите й зрители, които са свикнали традиционно да гледат в ефира на обществената медия най-интересните мачове от българското футболно първенство и от Купата на България.

Искаме да уверим всички, които се интересуват от българския футбол, че футболните мачове няма да се излъчват по БНТ не поради финансови причини и не поради липса на интерес и желание от страна на Българската национална телевизия.

БНТ като дългогодишен партньор на българския футбол, досега е участвала на всички търгове за придобиване на телевизионни права за българското футболно първенство и за Купата на България и е правила всичко възможно да ги спечели и да удовлетвори очакванията на българския зрител.

БНТ оставя отворена врата за договаряне, в случай, че телевизионният оператор, носител на правата за излъчване на футболните мачове, предприеме действия по сублицензирането им.

В същото време използваме случая да припомним, че БНТ е придобила дългосрочно правата върху излъчването на световните футболни финали до 2022 г., договорила е мачовете на националния ни отбор по футбол до края на настоящите и следващите европейски квалификации и ще предава тези важни футболни събития за българската аудитория.

В събота, 15 юни,  от 21.30 ч. БНТ започва излъчването на всичките 16  мача от турнира за Купата на Конфедерациите в Бразилия, като ще направи съпричастни зрителите включително и на финала в Рио Де Жанейро на 30 юни.

 
По темата: ,