Гледай онлайн Андреа Стефанова – правнучката на Живков проговаря

„Събуди се“ с министър Вежди Рашидов, Пламен Орешарски, Красимир Карачанов

Очаквайте още Васил Банов пред Мон Дьо и правнучката на Тодор Живков в „Говори с Ива“ този уикенд по NOVA

Съботно-неделният сутрешен блок „Събуди се“ и водещите Мирослава Иванова и Деян Веселинов и тази седмица ще събудят зрителите с най-любопитното от деня – от 7.55 до 11.00 ч. по NOVA. След месеци мълчание министърът на културата Вежди Рашидов за първи път ще коментира кандидат-президентската кампания.

В рубриката „Карай направо“ в събота зад волана ще седне Пламен Орешарски, а в неделя Красимир Каракачанов. Пред Диана Найденова двамата кандидат-президенти споделят какви са очакванията им за предстоящата кампания. Надпреварата за „Дондуков“ 2 и проблемите на София ще коментира също столичният кмет Йорданка Фандъкова. Водещите на предаването ще обсъдят с Румен Петков правилата за гласуване в чужбина и кои са големи въпросителни пред малките квадратчета „Не подкрепям никого“.

С истории от „Ничия земя“ в студиото на „Събуди се“ гостуват Даниела Тренчева и Елена Чопакова. След като Марина Стоименова в Темата на NOVA представи историята на Миленко Неделковски – журналистът, който разруши поставената от българи паметна плоча на връх Каймакчалан и предизвика скандал между двете държави, „Ничия земя“ отново ще отведе зрителите в Македония, за да разкаже за ничията земя на българската история.

Поредният епизод на кампанията на Нова Броудкастинг Груп и УНИЦЕФ – „Осъдено детство: Справедливост за всяко дете“ разкрива историята на един 13-годишен заловен и наказан крадец на сладолед. Краси е поредното дете, което е затворено в интернат за престъпление, за което никога нямаше да бъде наказано, ако беше възрастен човек. Роден е в семейство, което живее от социални помощи, а баща му е на метадонова програма. Няма осъдени възрастни за това, че едно дете е спало с празен стомах на сметището. Осъдено е детето, изяло откраднат сладолед. Историята на Краси – тази неделя в „Събуди се“ по NOVA.

Този уикенд зрителите ще видят и легендарния актьор Васил Банов в откровено интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо. Един от класиците на българското кино и театър споделя любопитни лични моменти и повече за участието си в хитовия сериал „Откраднат живот“ по NOVA.

В рубриката „Говори с Ива“ за първи път правнучката на Тодор Живков и дъщеря на Евгения Живкова – Андреа Стефанова разказва какво е да си наследник на бившия първи.

И още в предаването този уикенд: изненади от „Пееш или лъжеш“ в аванс преди старта на шоуто ще разкрият Люси Дяковска и Добрин Векилов – Дони.

Не пропускайте „Събуди се“ в събота и неделя от 7.55 до 11.00 ч. по NOVA.

Гледай видео запис от предаването в събота онлайн

Гледай видео запис от предаването в неделя онлайн