Гледай онлайн Аз обичам България с Константин и Кали

Пиратите на Константинов в сблъсък с екипажа на морския вълк Слабаков в „Аз обичам България“

В новия епизод на най-родолюбивото предаване ще научите и кой е самураят, ръководил взвод в битката при Плевен по време на Руско-турската война

В новия епизод на „Аз обичам България“ мултидисциплинарният отбор на капитан Юлиан Константинов се изправя срещу гласовитата армада на морския вълк Андрей Слабаков. Битката започва точно в 21.00 ч. по NOVA.

За честта на отбора и родината зад капитан Константинов застава Стефан Щерев – актьор, водещ и човек със силно изразена гражданска позиция. Певицата с диплома по психология и философия Кали носи знамето на четата, а респектиращият национален състезател по бокс, тежка категория, Петър Белберов оформя сборната команда.

Зад морския вълк Андрей Слабаков застава гласовита армада. Властелинът на среднощния Студентски град, гларусът с глас на славей – Константин, актрисата, писателка и всестранен талант Ваня Щерева, и рапърът добруджанец – Адриан, повече познат като Румънеца, ще бранят от удавяне капитан Слабаков.

Въпроси от старата и нова история на България, културата, поговорките и известни българи ще поддържат напрежението до последния момент на играта. В „Познай песента“, където българските хитове звучат наобратно, няма да има затруднени. В „Нарисувай това“ ще се изправят един срещу друг Ваня Щерева и Стефан Щерев. Не пропускайте да видите кой е по-талантливият художник и кой отбор ще поведе във временното класиране.

В „Петилетката за 60 секунди“ двата отбора ще имат на разположение необходимите продукти, за да приготвят най-много порции „сирене по шопски“. Силите са изравнени, но един отбор ще спечели бонус точка. Изключителен интерес ще предизвика и историята на първия самурай, стъпил на българска земя като наблюдател на японския император, сам пожелал да се сражава за Oсвобождението на България. В коя битка от Руско-турската освободителна война участва той и до какви легенди води появата му на бойното поле, може да разберете само тази вечер по NOVA.

В последните кръгове един отбор се отделя с голяма разлика напред. Ще успее ли финалният кръг „Удави капитана“ да доведе до обрат и да промени изхода на битката за обичта на България и честта на противниковия отбор? Не пропускайтe да видите и новия макет на възрожденско Панагюрище, част от „България на длан – Макети на открито“.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук