Гледай онлайн епизоди 1387, 1388, 1389 на Светлината на моя живот, 12.09.2016

Понеделник: 1387: Когато Сандия си ляга,си спомня за думите на баба си както и на Пурви. Тя споделя всичко със Сурадж. И не знае на кого да вярва. Дори и Сурадж е объркан. Те искат да отидат до селото,за да разкрият истината.Преди да си легнат,Спарш идва в стаята им и Сандия решава да го заведе пти майка му. Мена отива в стаята на Сантош. Те се извинва за всичките си грешки към Сантош. Сандия и Спарш виждат Пурви,баба и вижда това и отива,щом се появява Спарш решава да отиде при баба си,не при майка си. Пурви използва възможността да каже,че заради това,че свекърва и я е държала заключена,Спарш се е отдалечил от нея. Сандия е объркана.Ом се чуди как да даде лекарство на Емили. В стаята му влиза Пурви. Тя му казва,че от много дни не са се виждали и посяга да го докосне,но Ом я отблъсква.Пурви го моли да прегърне с любов както я е прегръщал преди и след като той и отказва и отпраща,тя заплашва,че ще се изгори с ютията и ще го обвини него. Пари се чуди какво да направи защото на майка и и трябват лекарства,но Емили не иска да са от Ом.Сурадж отива към О. Ом се опитва да разубеди Пурви и накрая маха ютията и Пурви го прегръща. Тогава Сурадж ги вижда,но и Пурви вижда,че Сурадж ги вижда и започва да се преструва,че още го обича.Ом се чуди какво и става.Пурви взема хапчетата за да ги даде на Емили.. Когато Сурадж почуква на вратата, Ом вече разбира защо се е държала така Пурви. Ом се опитва да му обясни. Сурадж вярва на очите си и не иска да го слуша. Дори Сурадж му посяга,но Сантош го спира. Когато Сантош го пита какво прави,Сурадж и разказва всичко. Емили ги чуваи си казва,че няма да отнеме правото на Пурви да е майка. Пурви е при Спарш и го гледа докато спи. Тя си спомн по-рано как е накарала Ом да избира между майка си и детето си. Ом не иска Пурви да замесва детето с интриги.Пурви мисли,чеСпарш ги е разделил,а Ом избира Спарш вместо нея. И дори е готов да я напусне ако трябва. Вечерта Пурви посяга към Спарш да го удоши,но свекърва и я спира. За Пурви това вече няма значение,защото вече му е дала отрова за плъхове в млякото..Щом свекърва и чува това и удря шамар и го взема.Тя вика всички и Ом за да го спаси. Тя разказва как Пурви го е отровила.

1388: Спарш се събужда. Той е добре. Но се появява Пурви. Тя хвърля колан на земята и щом всички я поглеждат виждат,че цялата е надрана по ръцете. Виждат следи от кръв,а тя реве. Всички можем да си направим извода каква лъжкиня и колко гадна роля играе.Пурви казва,че свекърва и е искала да и отнеме Спарш и я е нападнала. Баба им се опитва да им каже,че Пурви лъже,но всички виждат,че колана е на баба и.Пурви не спира да се моли на свекърва си,а Спарш не спира да плаче.Пурви иска свекърва и да загуби всичко – уважение,обич,собственото си семейство.На другия ден,Сандия се моли на бог Кришна за да и помогне да открие истината. Пред нея застава Спарш.Сантош пита Сурадж къде е Сандия и му казва,че тези драми между Пурви и баба им трбва да спре.Сурадж се съгласява със Сантош и Емили.Сандия започва да храни Спарш. Когато казва,че поредната хапка е за майка му,той я изплюва.Спарш казва,че майка му го бие. В този момент се появява баба и. Тя казва,че едно дете никога няма да излъже.Сандия казва на баба си,че ще защити истината пред всички.Пурви си мисли,че полицията ще арестуват баба и,но не иска да включват Ом в жалбата си.Сурадж казва,че ще докладва само баба си,но Сандия ги спира и казва,че никой няма да подава жалба срещу баба им.Сандия казва,че тя казва истината. Сантош пита от къде знае,че не лъже,а Сандия и казва,че и трбва време за да докаже всичко.Емили пита Сандия защо е на страната на този който лъже,но Пурви хваща ръката на Емили и и казва,че вече е направила достатъчно за нея.Пурви се съгласява ,че е виновна,защото няма сили да води тази битка сама и иска да се махне,но Емили я спира.. Пурви се прави на жертва и Емили я подкрепя. Емили разказва за всичко,което е видяла да правят с Пурви в дома на Ом. Сандия е убедена,че Пурви си измисля и казва,че скоро всички ще разберат цялата истина.. Докато Сандия пътува към селото на баба си,тя говори със Сурадж. Сурадж и казва да бъде спокойна и да не се притеснявява и натоварва заради бебето. Сурадж е оставил халва под задната седалка за Сандия и дъщеря им. Когато Сандия си похапва,но шофьора и спира защото вижда задънена улица.Пътя е препречен с камъни. Шофьора отива до близкото село да извика селяните да им помогнат.. Сандия усеща,че зад нея някой се промъква и го сграбчва за ръката.

1389: Оказва се,че Пурви е зад Сандия.Пурви и казва,че истината побеждава в книгите,не и в реалния живот. Пурви и казва,че всички в семейството и вярват и тя е успяла да разедини едно семейство.Сандия и казва,че ще я разубличи и то скоро.Пурви казва на Сандия,че законите са на нейна страна и и казва,че гнева е вреден за бременните като и докосва корема..Сантош и Мена са в кухнята. Сантош приготвя мляко за свекърва си и кара Мена да и го занесе,но Мена се страхува и казва,че ще е по-добре Сантош да и занесе млякото. Пурви иска баба и да отиде в затвора и иска Сандия да говори с Ом и да изчезнат. Моли Сандия да не и отказва. Сандия я пита дали я заплашва..Пурви и казва,че няма избор и трябва да я послуша.Сантош отива и вижда,че свекърва и сама си разтрива краката и явно я болят,Сантош оставя млякото и излиза. По-късно Сантош се връща с мехлем. Тогава намазва краката на свекърва си. Мена се чуди защо Сантош прави всичко това. Шофьора се връща при Сандия и пита коя е Пурви,а Пурви отговаря,че е нейн доброжелател. Сандия и баба и продължават да обсъждат и да се чудят как да изобличат Пурви пред останалите.Сандия казва,че държавата защитава жените подложени на насилие и че няма как да я обвинят без доказателства. През това време Пурви отива в кухнята където Мена готви леща.Докато Мена не гледа Пурви и е с гръб към нея,тя поврежда капака на тенджерата. Щом Мена слага капака,двете излизат от кухнята. Малко по-късно тенджерата започва да издава шум и Мена си мисли,че ястието и е готово. Малко преди това Пурви казва,че е развалила капака и ако някой я отвори,всичко щяло да избухне. Пурви пита дали Мена ще оцелее. Сандия тръгва към кухнята,но не успява да догони Мена и тя посяга към тенджерата. Щом Мена вдига капака на тенджерата,всичко избухва. Всички се събират и Мена казва,че Пурви я е дръпнала в последния момент и я е спасила тогава Сандия и удря шамар. Всички се чудят защо го направи.

Гледай видео запис от сериала онлайн или тук

Инфо: Светлината на моя живот/Diya Aur Baati Hum