Гледай онлайн Красимир Вакрилов от Мастър Шеф и рецепта за яйца с шпроти и майонезен сос

Д-р Красимир Вакрилов, познат на зрителите на bTV с участието си в кулинарното шоу MasterChef, гостува в студиото на „Преди обед”, за да разкаже на Деси и Сашо как съчетава професията си на съдов хирург със страстта да готви и сбъднатата мечта да се занимава с музика.

Д-р Вакрилов направи позитивна равносметка за участието си в MasterChef и изрази задоволството си да бъде част от големия екип на продукцията. Отявлен почитател на месото, хирургът обеща на зрителите на bTV да се съсредоточи върху шлифоването на вегетарианските ястия, които прекратиха участието му в състезанието. Той призна, че е бил трогнат от топлото изпращане на своите колеги в най-желаната кухня на България и се радва на новите приятелства с всеки от тях. Красимир сподели и мечтата, която е щял да осъществи с голямата награда от 100 000 лева – да открие малък ресторант, в който да радва сетивата на гостите си с по 5-6 ястия на ден.

За първите си стъпки в кухнята д-р Вакрилов споделя, че са били на принципа „неволята учи” и „сам вкъщи”. Връщайки се към детските си спомени, той призна, че един от първите му експерименти се е състоял в приготвянето на яйца на очи, но постепенно е навлязъл смело в аматьорското готвене и го е усъвършенствал. За пътя си към кухнята на MasterChef Красимир благодари на инициативността на съпругата си, която го записва за участие и го подкрепя във всеки етап от играта.

Красимир разказа, че е отдаден и на хобито си и се изявява като барабанист в група „Заводски строежи”. Всички членове на бандата са представители на лекарското съсловие в Пловдив, с изключение на един инженер с профил медицинска техника и един търговски представител на лекарства, а вдъхновението за името на музикалната им формация донякъде е биографично. Хирургът си спомня за първата си работа като общ работник, който е асистирал при реденето на керемиди на покрив при 40 С температура.

Кредото на Д-р Вакрилов за лекарската професия е, че всеки добър човек трябва да помага на другите, а престилката е признание, чест и отговорност към здравето. Най-тежките моменти, според него, са тогава, когато изпиташ безсилието да спасиш човешки живот, но го крепи вярата, че може да помогне на много други пациенти. „Лекарство” срещу моментите на отчаяние намира в търпението, волята, хубавата музика и хубавата храна. Като причина да се откаже от позицията на асистент на един от най-добрите пластични хирурзи в България посочва суетата, с която се е сблъскал при желаещите да се подложат на естетически корекции.

Красимир Вакрилов изненада Деси и Сашо с любима своя рецепта за яйца с шпроти и майонезен сос. Наситнен червен лук, сос от майонеза, кетчуп и лъжичка вода, разполовени яйца, поръсени с каперси се превръщат в перфектното предястие, придружено с чаша бяло вино.

Гледай видео запис от гостуването онлайн