Гледай онлайн MasterChef – Мастър Шеф с. 3 еп. 5 13.03.2017

Хоби-готвачи променят имиджа на буркана в MasterChef – понеделник вечер от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV 19 хоби-готвачи ще се изправят отново пред кутията на MasterChef. Този път тя ще провери умението на гладиаторите да трупат бързо нови знания, да мислят извън рамките и да изпълват със съдържание и вкус всяка форма. В това предизвикателство те ще трябва да проявят креативност, смелост и автентичност, за да сервират произведение на изкуството в буркан. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще опитат само трите най-добри ястия, а най-изявеният хоби-готвач, смесил текстури, аромати и цветове по впечатляващ начин, ще получи конкурентно предимство.

В атмосфера на приятелство и взаимопомощ кулинарните гладиатори ще се впуснат в приготвянето на изтънчени ястия за 60 минути, с които да преобразят имиджа на буркана. МasterChef-ска средиземноморска лютеница, риба в буркан, сладка цитрусова зимнина, парижко чътни, патешки пастет, шоколадово-карамелени домати, патешки дроб с люти плодове, картофи по бохемски, редена мусака и други иновативни ястия ще се борят да попаднат сред трите фаворита на взискателното жури. А кой ще направи бурканът естествена част от гурме кухнята, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef.

Във второто предизвикателство Виктор, Петър и Андре ще поставят пред победителя от кутията на MasterChef избор между три ястия, с едно от които може да затрудни конкурентите си. Вариация от морски дарове с пюре от грах, пилешки гърди с портокалов сос и глазирани моркови или скалопини с конфитюр от червен лук и картофи ще покажат потенциала на хоби-готвачите. Но журито е подготвило още изненади – победителят ще посочи трима души, които няма да имат възможността да опитат ястието и ще готвят „на сляпо”. Освен това ще спаси от готвене и елиминации четирима от конкурентите си. Но символичната лъжица ще трябва да бъде заслужена – с музика, красота, жест или молба. Безупречен усет, стратегия, концентрация, знания за правилното темпериране при поширане и сотиране ще са особено важни за успешното пресъздаване на ястието.

Двамата най-неубедителни кулинарни гладиатори ще се изправят в дуел един срещу друг, а предизвикателството пред тях ще бъде да приготвят кула от мъфини с минимум три различни вкуса. В рамките на 60 минути те ще трябва да се съобразят с тънкостите за приготвяне на перфектните кексчета – пресяване на брашното, правилно смесване и разбъркване на продуктите, дозиране на тестото във формичките. А вкусовото разнообразие, цветността на глазурите и насладата за окото са въпрос на креативност и естетика. Но в края на сладкото предизвикателство, един кулинар ще усети горчивия вкус и ще напусне кухнята на MasterChef.

Може ли един буркан да изплащи хоби-готвачите, един пълен абсурд да засрами дори професионален готвач, конкурентите – да се превърнат във врагове и едно ястие да излъчва еротика? Може ли едни липсващи очила да обърнат играта на кулинарната арена и колко различно може да бъде всяко ястие без само една подправка? Има ли място подсказването от балкона на гладиаторската арена и може ли детската сладост да те приближи към мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лева, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Първите двама отпаднали от MasterChef хоби-готвачи – Кристиян Матев и Миглена Борисова, гостуваха в студиото на „Тази неделя“, за да споделят емоцията в най-желаната кухня на България.

Кристиян призна, че отпадането му още в първия ден на гладиаторската битка се дължи на прекалената му увереност в първите предизвикателства, подхранвана допълнително и от факта, че останалите състезатели са го разпознали като силна конкуренция. Това, в съчетание с грешката да погледне към своята конкурентка за престилката Карина, го е разконцентрирало и е заложило серия от обърквания. След края на емоцията MasterChef, Кристиян отчита разочарованието на близките си от това, че не е показал пълния си потенциал, но от друга гледна точка е получил предложения за работа в сферата на кулинарията, които сериозно обмисля.

Промяната в живота на втората отпаднала кулинарка – Миглена Борисова се състои с постигането на мечтата на живота й – да има дете. Миглена отчита като най-голяма спънка в предизвикателството MasterChef своята емоционалност и натиска на времето. Ключовото предложение за брак от нейния любим – Гошко от Враца, придружено с получаването на бялата престилка и вълнението от готвенето са освободили съзнанието на Миглена и са отворили място за сбъдването на една голяма мечта – зачеването на бебе. Вече в края на третия месец, кулинарката признава, че създаването на семейство и усъвършенстването в бебешкото гурме са нейн приоритет, а сбатбата ще почака, докато влезе във форма и има малко шаферче.

Какво още споделиха пред Мариана Векилска Кристиян и Миглена, можете да видите тук.