Гледай онлайн Посолството, всички епизоди – сериал по БНТ

След последния епизод на „Кадифе”, БНТ 1 започва излъчването на поредицата „Посолството”, зад която стои името на същия продуцент. Режисурата отново е дело на Карлос Седес, а сценарният екип е познатият вече от „Кадифе”. Новият сериал е сред най-гледаните нови испански телевизионни продукции с над 4 млн. зрители. „Посолството” ще се излъчва от 1-ви февруари в познатото време от 21:00 часа всеки сряда и четвъртък.

11-те епизода на сериала разказват драматичната история на новия посланик на Испания в Тайланд – Луис Салинас. Амбицията на дипломата е да въведе ред и да спре корупцията. Появяват се, обаче, съмнения за насилствена смърт на предишния посланик, а служителите в посолството по всякакъв начин се опитват да саботират Салинас, за да не се добере до доказателства. Това назначение може да доведе до края на кариерата на посланика, дори на живота му. Всеки един от обкръжението му преследва свои собствени цели – политически, икономически и любовни.

Това е първият испански сериал, който засяга темата за политиката и корупцията. Сценаристът Рамон Кампос от Бамбу споделя, че от него са искали да навлезе по-задълбочено в темата, но да не назовава партиите с истинските им имена. Интересно е, че при снимането на сериала никой от актьорите не е пътувал до Тайланд.

1 епизод: Испанският посланик в Тайланд е арестуван от испанската полиция. Обвинен е в корупция. Делото започва и за свидетел е призована съпругата му Клаудия. Така започва разказът за случилото се преди една година. Клаудия пристига при съпруга си в Банкок. На първия прием анонимно получава снимки на съпруга си в интимни отношения с една от служителките в посолството. Разстроена, тя бяга. На улицата е нападната от група мъже. Спасява я случаен минувач – Карлос. В гнева срещу съпруга си, тя прекарва нощта с непознатия. На другия ден е готова да си замине, но разбира, че снимките са монтаж. Пристига дъщеря им Естер, която ги запознава с годеника си – Карлос. Естер е арестувана от местната полиция за притежание на наркотици.

СРЯДА – 1.02.2017
2 еп: Луис и Клаудия се съмняват, че арестуването на дъщеря им е капан. Те правят всичко възможно, за да освободят Естер по дипломатически път, но се провалят. Момичето изживява ужасни моменти в тайландския затвор. Семейството наема един от най-добрите адвокати, но въпреки това се убеждава, че единствения начин да освободят дъщеря си е подкупът. Луис няма исканата сума и се принуждава да иска заем от Каденас, предприемачът, който от самото начало иска да го подкупи.Бернардо, разяждан от вина и страх, че е участвал в корупционна схема е готов да сътрудничи на правосъдието. Естер е освободена от затвора, но има забрана да напуска Тайланд.

ЧЕТВЪРТЪК – 2.02.2017
3 еп: Луис иска да изпрати информацията, която му е предал консула, в министерството в Мадрид. Клаудия и Карлос го убеждават те самите да направят разследване. За да бъдат предадени на прокурор, корупционните схеми трябва да бъдат доказани. За тази цел на Бернардо е поставен микрофон, за да запише разговорите на противниците на посланика и най-вече на Едуардо. Но консулът се отказва в последния момент. Съпругата му Олга го издава на Едуардо. Каденас иска услуга от Луис в отговор на това, че му е дал голяма сума пари. Клаудия и Карлос не могат да забравят тайната авантюра, която са имали.

СРЯДА – 8.02.2017
4 еп: Притиснат от всички страни консулът Бернардо решава да изчезне. Връща се в дома си и чува разговор, в който жена му Олга признава, че го е предала на Едуардо. Бернардо се самоубива пред очите им. Луис разкрива картите си пред Едуардо и му заявява, че няма да търпи корупция в посолството. Едуардо от своя страна го шантажира със снимки, на които се вижда как Луис взима пари от Каденас. Фатима не иска да търпи повече изневерите на съпруга си. Клаудия разбира, че Карлос е знаел коя е тя, когато е правил любов с нея.

ЧЕТВЪРТЪК – 9.02.2017
5 еп: Луис придружава тленните останки на Бернардо за погребението му в Мадрид. Всички в министерството са настроени против него и Луис е на път да бъде уволнен. Помага му Вероника, с която той е имал интимни отношения, и която сега заема важен пост в министерствто. Карлос отказва да си тръгне въпреки молбите на Клаудия и те отново правят любов. Роберто предлага работа на Естер и двамата все повече се сближават. Клаудия претърсва кабинета на Бернардо в търсене на информация. От своя страна Карлос и Естер претърсват дома на консула и попадат на информация, която може да е важна за разкриване на корупцията в посолството.

СРЯДА – 15.02.2017
6 еп: Клаудия се опитва да изясни отношенията си с Луис след като го е хванала в лъжа – в Мадрид той се е виждал с бившата си любовница. В Банкок се връща Олга, вдовицата на консула. Тя обещава да предаде компрометираща информация на този, който й даде пари – Едуардо или Луис. Естер започва работа при Роберто въпреки недоволството на семействата на двамата. Карлос не иска да крие повече чувствата си към Клаудия и я моли да заминат.

СРЯДА – 22.02.2017
7 еп: Карлос мистериозно изчезва. Докато от посолството го издирват, Вияр разкрива, че той е лъгал за много неща от миналото си. В Банкок пристига новият консул – Вероника, бившата любоница на Луис. Тя има ясни инструкции – да потуши скандала, който назрява в посолството. Едуардо подозира, че Патрисия предава информация на любовника си, журналиста Ромеро, и започва да я следи. Патрисия изпада в нервна криза и поставя на риск сделките на Каденас. Естер все повече харесва Роберто и връзката им се задълбочава – двамата правят любов. Фатима тегли пари от тайните сметки.

СРЯДА – 1.03.2017
8 еп: Вероника намира шифрограма от предишния посланик до Мадрид, в която той съобщава за корупция в посолството. Разследването на Ромеро и получената информация от Каденас убеждават Луис и Клаудия, че предишния посланик може да е бил убит. Естер решава да не продължава връзката си с Роберто. Тя започва да се съмнява, че той е замесен в мръсния бизнес на брат си. Тайландското правосъдие решава да продължи процеса срещу Естер. Едуардо и Каденас изваждат Патрисия от сделката с високоскоростния влак.

ЧЕТВЪРТЪК – 2.03.2017
9 еп: Един милион долара придобити незаконно от предишния посланик изпадат от тавана на спалнята в резиденцията. Карлос се връща и предлага да използват парите за подкуп за извеждане на Естер от Тайланд. Заедно с парите се появяват и записи на всички замесени в корупционните схеми в посолството. Това е идеалното доказателство за да се подведат всички под отговорност. Но сложната ситуация, в която се намира Естер налага да се действа внимателно. Луис и Клаудия искат първо да спасят дъщеря си и после да предадат записите на правосъдието.

СРЯДА – 8.03.2017
10 еп: От записите Луис разбира за връзката на Клаудия и Карлос. Естир ще бъде съдена в Тайланд и Роберто й предлага да организира бягството й от страната. Двамата решават да запазят намеренията си в тайна. Ромеро получава анонимно уличаващите записи и е готов да ги публикува. Той дава последен шанс на Патрисия да се спаси, но тя споделя с Едуардо. Едуардо нарежда убийството на Ромеро. Луи и Клаудия искат да разменят записите за сметка на свободата на Естер. Но Едуардо поставя още условия – Луис да бъде арестуван за корупция.

СРЯДА – 15.03.2017
11 еп: До Едуардо достигат слухове, че пред съда ще даде показания защитен свидетел. Това може да обърне процеса в Испания, но да означава осъдителна присъда за Естер в Тайланд. Луис не се защитава пред съдията, а още по-малко намесва Едуардо. Всичко се развива по плана на Едуардо, който вече е посланик. Но Клаудия и Луис са решени да не оставят съдбата на семейството си в ръцете на корумпирания съветник. Те предизвикват Роберто, който е влюбен в Естер, и той става защитения свидетел. Едуардо е арестуван. Луис и Естер са освободени.

СРЯДА – 22.03.2017
11 еп: До Едуардо достигат слухове, че пред съда ще даде показания защитен свидетел. Това може да обърне процеса в Испания, но да означава осъдителна присъда за Естер в Тайланд. Луис не се защитава пред съдията, а още по-малко намесва Едуардо. Всичко се развива по плана на Едуардо, който вече е посланик. Но Клаудия и Луис са решени да не оставят съдбата на семейството си в ръцете на корумпирания съветник. Те предизвикват Роберто, който е влюбен в Естер, и той става защитения свидетел. Едуардо е арестуван. Луис и Естер са освободени.

Гледай видео запис от сериала онлайн