Гледай онлайн с. 4 еп. 2 на Кошмари в кухнята 07.03.2017 – ресторант Талисман

Ресторант без кухня сбъдва най-големите страхове на шеф Манчев в „Кошмари в кухнята“

В новия епизод на „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев ще изживее наяве най-ужасния си кошмар – ресторант без кухня. Отчаян зов за помощ, изпратен от заведение, отвежда кулинарния експерт в китното и пълно с живот село Градина. Най-голямото село в плодородния регион, което се намира между Пловдив и Първомай, наброяващо 3 000 жители, които се радват на четири ресторанта. Най-големият от тях е ресторант-градина „Талисман“, който въпреки усилията на собственика и на персонала е изправен пред фалит.

В началото, когато ресторантът отваря врати, хората си носят столчета от вкъщи, за да намерят място в заведението, а сега не могат да запълнят и 50% от капацитета му. С месечен оборот от 900 лв., който не може да покрие дори заплатите на персонала, само истински талисман може да спаси ресторант-градина „Талисман“.

Собственикът на екзотичното заведение е Велин Конарев, известен с участието си преди години в телевизионния формат „Островът на изкушението“. Пътувал по света, младият мъж иска да внесе екзотична нотка в интериора и в менюто, в което фокусът е върху три специалитета. „Хайдушка баклава“, пиле по тайландски и пиле „Мексико“ са създадени, за да удовлетворят вкуса на местните клиенти.

Екзотичен е и самият персонал, в който има 1 барман, 1 готвачка на ръба на нервна криза и 3 самоотвержени сервитьор-готвачи. Още по-екзотични са салатите, предлагани в ресторанта. Шеф Манчев ще установи, че салатата специалитет „Талисман“ включва в себе си повече продукти, отколкото се намират в хладилника на средно-статистическо българско семейство, а специалитетите нямат нищо общо с имената си.

За първи път в кариерата си шеф Манчев ще влезе и излезе от кухнята на заведението, за да си поеме глътка въздух. Опитният ресторантьор установява, че такава в ресторанта просто липсва. Манчев ще постави критичен ултиматум – само 10 дни, за да се направи ремонт и заведението да се сдобие с кухня или ще откаже помощта си.

Ще се справи ли Велин с ремонта, а Манчев с новото меню? Защо прошутото е сирене, което расте на кокал, и може ли кростините да докарат сервитьорка до нервен срив?

Не пропускайте да видите и какво ще накара шеф Манчев да се завърне в село Градина само два дни след отпътуването си от там.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук, тук